TANRISEVEN, KURAKLIĞA DİKKAT ÇEKTİ

TANRISEVEN, KURAKLIĞA DİKKAT ÇEKTİ

Kırklareli Vali Yardımcısı Hasan Tanrıseven'in Başkanlığında yapılan kuraklık değerlendirme toplantısında ülke genelinde alınması gereken toplantılar ele alındı.
 
“ÖNLEM ALINMAZSA SORUNLAR KAPIDA”
 
Vali Yardımcısı Tanrıseven, ''Kuraklık ve orman yangınlarını'' işaret etti. Tanrıseven, küresel ısınma ve doğanın dengesinin değişmesi sonucu kuraklık ve iklim krizi yaşandığını söyledi. İngiltere'de çeşitli araştırmalar yapan Dr. Hasan Tanrıseven, Çevre Bilimleri alanında İngiltere’nin saygın eğitim kurumlarından Lancaster Üniversitesinde bir yıl süren doktora sonrası araştırma yapmış ve konuyla ilgili çeşitli konferanslar veren Vali Yardımcısı Tanrıseven, kuraklık ve iklim değişikliği programında değerlendirmelerde bulundu.
Kırklareli ve Türkiye için alınması gereken önlemlerin masaya yatırıldığı toplantıda Vali Yardımcısı Tanrıseven, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Son yıllarda orman yangınları ve sel afetlerinin arttığına dikkat çeken Vali Yardımcısı Tanrıseven, şunları söyledi, “Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile ilgili önlemler alınmadığı taktirde tarım sektörünü, yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte büyük sorunlar bekliyor'' dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler