TED Batman Koleji öğrencileri tarafından köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler ve TED Ormanı için kermes düzenlendi.
TED Koleji Öğrenci Meclisi Başkanı Zuhal Yalçın, geleneksel hale getirdikleri kermese bu yılda devam ettiklerini söyledi. Yalçın, "Okul meclisi üyeleri olarak köy okullarına ve TEDOrmanı'na yardım için kermes düzenledik. Bütün öğrenciler evlerinde yaptıkları ürünleri velilere satışını yapacaklar. Kermesimizi geleneksel hale getirdik. Her yıl düzenli olarak yapılıyor ve bu şekilde devam edecek" dedi.
Okulun Koordinatörü Hasan Erdal ise köy okullarında okuyan öğrencilere yardım amacıyla öğrencilerinin böyle bir etkinlik düzenlediğini söyledi. Erdal, "Eğer bir yerde, bir yörede, bir ülkede ve bir ailede sorun varsa herkes elini taşın altına koysun. Bu felsefeden yola çıkarak diyoruz ki, eğer köy okullarımızda, kenar mahalle okullarımızda sıkıntı varsa tabi ki devlet öğretmen gönderir, boyatır, malzemelerini karşılar ama bize de bir şey düşerse yardımcı olalım. Akça (Tılmıs) köyü okulunun su şebekesinde, okulun perdelerinde, anaokulunda bazı sıkıntılar ve boya işi vardı onları gidermek amacıyla bir kermes düzenledik. Bu kermes lise öğrencilerimiz tarafından düzenlendi. Ortaokul ve ilkokulumuzda başka köylerimiz için kermes düzenleyecek. Ayrıca çocuklarımıza sosyal sorumluluk bilincini de aşılamak istiyoruz. Bu amaç ile bu tür etkinliklerimizi de gelenekselleştiriyoruz. Projemizin amacı, her yıl köy okullarında ve kenar mahalle okulları arasından 3-4 tanesini hedef edinip onlara katkı sunmaktır. Geçen yıl başlattığımız bir proje daha var. TED Koleji TED Ormanımız var. Her sene 100 adet yetişkin ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Her okul, her kurum 100 ağaç dikerse bu 100 binleri bulur. Bu yılda 100 yetişkin dut ağacını TED Ormanına dikmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Ted Koleji Öğrencilerinden İhtiyaç Sahipleri İçin Kermes
TED Batman Koleji öğrencileri tarafından köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler ve TED Ormanı için kermes düzenlendi.
TED Batman Koleji öğrencileri tarafından köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler ve TED Ormanı için kermes düzenlendi.
Diğer Haberler
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok