"TEMEL İHTİYAÇLAR BİLE ALINAMIYOR"

MÜJDECİ "TEMEL İHTİYAÇLAR BİLE ALINAMIYOR"

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, iğneden ipliğe gelen zamlar ile vatandaşın temel ihtiyaçlarını bile almakta büyük güçlük çektiğini belirtti.
 
Batman'da bir dizi esnaf ziyaretinde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Market raflarındaki etiketler günlük olarak değişmeye başladı. Maalesef vatandaşlarımız çoluğunun çocuğunun boğazından kısmaya başladı. 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidar; bütün kazanımlarımızı yerle bir etti. Elektrik, doğalgaz, kira artışı, gıda ve akaryakıttaki fahiş artışlar gibi iktidarın uzun süredir kontrol altına alamadığı bu temel ihtiyaçlar vatandaşın canını yakmaya devam ediyor. Vatandaşımız artık yaşamıyor, sadece hayatta kalmak için çaba ortaya koyuyor. Vatandaşımızın sesine adeta kulak tıkanmış durumda. Ekim ayında dolar 10 lirayken akaryakıt da 7 liraydı. Şimdi dolar 13 lira ama akaryakıt 16 liraya yaklaştı. Bunun mantıklı bir açıklaması olabilir mi? Asgari ücrete yaptıkları zam daha çalışanların cebine girmeden buhar oldu gitti. 2 kişilik bir aileyi bile yönetmek için planlamaya, stratejiye ihtiyaç varken 84 milyonu günlük tartışmalarla bilimden, stratejiden ve öngörüden uzak bir tutum ile yönetmeye çalışmalarının bedelini vatandaşımız ödüyor." dedi.
 
"VATANDAŞ YÜKSEK PAHALILIK ALTINDA EZİLİYOR"
 
Pahalılığın akılalmaz noktalara geldiğini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Türkiye'de durumundan memnun olan tek bir grup bile yok. Öğretmeni, doktoru, işçisi, emeklisi, esnafı, çiftçisi adeta yüksek pahalılık altında eziliyor. Ülkemizde çalışanların büyük çoğunluğu yapılan son zamlar ile birlikte yoksulluk sınırının altında kaldı. Çalışanların yarısından fazlası ise açlık sınırında yaşıyor. Bugün Türk Lirasının dünyanın en kıymetsiz para birimleri arasına girmesinin tek sorumlusu, kötü yönetimdir." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler