TPAO İŞÇİLERİ EYLEME GİTTİLER…

TPAO İŞÇİLERİ EYLEME GİTTİLER…

TPAO önünde Petrol – İş Sendikası’na bağlı 4 şube tarafından yapılan eş zamanlı basın açıklaması için bir araya gelen işçiler pankartlar ve sloganlar eşliğinde TPAO Bölge Müdürlüğü binasına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.
 
 
“BİZİ HEP OYALADILAR”
 
Batman’da bir araya gelen TPAO işçileri, maaşlarının iyileştirilmesi ve mesai ücretlerinin uzun zamandır ödenmemesi gerekçesiyle TPAO önünde sabah saatlerinde eylem yaptı. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı eylemde işçiler, sloganlar eşliğinde TPAO girişinden TPAO Bölge Müdürlüğü binası önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Burada yapılan basın açıklamasını okuyan Petrol İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, zor şartlar altında çalıştıklarını, ücretlerinin çalışma hayatının çok gerisinde olduğunu söyledi. Uzun süredir taleplerinin karşılanmadığını belirten Kartal, “Geçinemiyoruz dedik. Zor şartlarda yaşıyoruz dedik. Ücretlerimiz çalışma hayatımızın çok gerisinde kalıyor dedik. Her seferinde tamam dediler ama bizi oyaladılar. Bu eylemimiz bir başlangıç, bunun devamı gelecek. Emekçiler olarak sonuna kadar hakkımızı arayacağız” dedi.
 
“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”
Ekonomik sıkıntıların ve kamuda tasarruf tedbirlerinin bedeli Türkiye Petrolleri işçisine ödetilemeyeceğini belirten Başkan Kartal, “Bıçak kemiğe dayanmıştır. Asıl işlerimiz başta olmak üzere, tüm işlerin taşeron ve servis şirketler aracılığıyla yürütülmeye çalışılmasına son verilmelidir. Tüm taşeron emekçilerine ayrımsız kadro verilmesi gerekliliğini bir kez daha dile getiriyoruz. Servis şirketleri üzerinden yürütülen işlerde yaşanan ölümlü iş kazaları ortadadır. TPAO Kurum kültürüne sahip çıkılması, güçlendirilmesi için gereken yapılmalıdır. Gerekli çalışmaların gündeme alınarak ücret düzeylerinde düzeltme gerçekleştirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler