Trafiği Rahatlatacak Projeler Geliyor

Batman Belediyesi, şehrin trafik yoğunluğunu azaltacak alternatif yol ve bulvar çalışmalarını hızlandırdı.

Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, bölgesel imar çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek: “Belediyemiz, kent merkezinde yeni imar alanı ve yeni bulvarlar için harekete geçtik. Önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan proje ve imarla ilgili yeni çalışmalar yapacağız, şehrin girişi olan eski havaalanı kavşağında trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Esentepe’nin batı bölümünden Sanayi Sitesi ve Özel İdare binasının güney kesimine kadar gelip, Kozluk yoluna bağlanacak en az 30 metre genişliğinde alternatif bir yolu açmayı planlıyoruz” dedi

 

Belediye Başkan Vekili Şahin, Korik ve Tilmerç ile Gültepe Mahallesinde bulunan Mobilyacılar Sitesi, Özel Harekât mevkii ve çöplük kavşağı denilen bölgeye yeni bağlantı yollarının yapılacağının müjdesini verdi.

 

Proje ile yeni imar alanlarının oluşturulacağına dikkat çeken Başkan Vekili Şahin, söz konusu alanların son derece sıhhi ve şehircilik kurallarına uygun bir imara kavuşacağını hatırlatarak: “Çalışmalarımızda kişiye özel imar uygulaması değil, bölgesel imar uygulaması yapılacak. Bunlarla beraber hal kavşağını da Güney Raman çevre yoluna bağlayacağız. Şehre yeni bulvarlar kazandırmak zorundayız. Turgut Özal Bulvarı artık şehrin trafik yoğunluğunu kaldırmıyor. Niyetimiz görev süresince şehrin bünyevi sorunlarını çözmek. Şehircilik anlamında önemli bir çalışmayı kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler