Tüpraş’ta nöbet eylemi

Tüpraş’ta nöbet eylemi

Batman Tüpraş Rafineri çalışanları, çıkmaza giren Toplu İş Sözleşmesine tepki amaçlı, rafinerideki işyerlerinde nöbet eylemine başladılar.
 
 İşçiler, gece boyunca işyerinden ayrılmadı.
 
TEKİK, İŞÇİLERİ YALNIZ BIRAKMADI
 
Batman Tüpraş Rafinerisi çalışanları, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine bir süre önce İstanbul’da bulunan Koç Holding önünde yaptığı eylemin ardından bu kez işyerlerini terketmeyerek nöbet eylemi başlattılar. İşçiler, Tüpraş’ta bulunan işyerlerinde sabahladılar. İşçileri, Petrol-İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik te yalnız bırakmadı. Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri ile ilgili işçileri bilgilendiren Tekik,
 
“Tüpraş işçisi ve sendika direndi, direnmeye de devam edecek. Umarız çözüm galip gelir. Yaşasın örgütlü mücadele, yaşasın birlik mücadele dayanışma!
Bu eylemin kaç gün süreceği belli değil. İşverenin dayatmalarını asla kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna göstermek için buradayız. Bizim dileğimiz işverenin Yüksek Hakem kurulunun gündemindeki bu sözleşmeyi geri çekip, dayatmalarını geri çekip sendika ile bir adalet masasına oturması yönündedir. Ama bunun olmaması ve YHK’nin bir oldubittiyle sözleşmemizi törpüleyerek bayatlaması durumunda da, iki yıl ve sonraki yıllar boyunca burada yaşamı, çalışma barışını birbirimize zindan edeceğimizi bir kez daha Türkiye işçi sınıfına, kardeş sendikalara ve emekçilere buradan söylemek istiyoruz. İşveren bizim sözleşmemizi ruhsuzlaştırmaya çalışıyor ve bizi teslim almaya çalıştılar. 4 şubedeki Tüm sendika yöneticilerinin iyi niyetine rağmen bu haklarımızın gaspına yönelik tutumu bertaraf edemedik.  Aliağa, Kırıkkale ve Kocaeli’de direnen, haklarını sahiplenen dostlarımıza da buradan selam olsun” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler