TÜZÜN “ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ”
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi Eş Başkanı Cihan Tüzün, Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü olan 17 Nisan ‘Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü’ dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Tüzün, hem sağlık emekçilerine yönelik şiddeti hem de toplumda yaygınlaşan şiddet kültürünü kabul etmediklerini vurguladı.
SES Batman Şubesi Eş Başkanı Cihan Tüzün açıklamasında sağlık sistemindeki yapısal sorunların çalışanları her geçen gün daha fazla yıprattığını belirterek “Yetersiz personel, düşük ücretler, iş güvencesinin olmaması ve artan iş yükü ile karşı karşıyayız. Üstüne bir de artan şiddetle baş etmeye çalışıyoruz” dedi. Sağlık emekçilerinin hasta ve hasta yakınlarından gördüğü fiziksel şiddetin yanında, yöneticilerin mobbing uygulamaları ve ekonomik zorlukların da şiddetin diğer biçimleri olduğunu belirten Tüzün, “Bu sorunların kaynağı piyasacı sağlık politikaları ve kutuplaştırıcı siyasi dil” ifadesini kullandı.
Ayrıca, şiddetin toplumda normalleşmesini önlemek amacıyla kamu spotları hazırlanması, eğitimin her kademesinde insan hakları ve demokratik yaşam konularına yer verilmesi gerektiğini belirten Tüzün, “Bu mücadeleyi sadece işkolumuz için değil, tüm toplumun sağlığı ve huzuru için veriyoruz” dedi. Tüzün konuşmasını, “Yaşamını yitiren tüm sağlık emekçilerini saygıyla anıyor, sağlık hakkı için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” diyerek tamamladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMAN İÇİN KRİTİK BÜTÇE ZİRVESİ
- 02İLAÇ ERİŞİMİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR
- 03MAVİ-YEŞİL’DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
- 04YILMAZ’DAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
- 05KOCALAR’DA 9,5 KİLOMETRELİK ASFALT ONARIMI TAMAMLANDI
- 06MİLLETVEKİLİ RAMANLI “BANKALARIN POS KOMİSYONLARINA ÜST SINIR GETİRİLSİN”
- 07KENTİN YEŞİL ALANLARI BAŞTAN SONA ELDEN GEÇİRİLİYOR
- 08HEM İL BİRİNCİSİ HEM TÜRKİYE 9’UNCUSU!
- 09BATMAN GÜÇLÜ AİLE YAPISINDA İLK 3'TE
- 10BATMAN-ŞIRNAK ROTASI DÜNYAYA AÇILIYOR
- 11GENÇ ASKON’DAN GARNİZON KOMUTANINA ZİYARET
- 12AK PARTİ İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN ZEYNEP ODUNCU’YA YANIT
- 13BATMAN’DA ÜRETİYOR, AMERİKA VE AVRUPA’YA İHRAÇ EDİYOR
- 14LEYLA KASIM İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
- 15BATMAN’IN TALEPLERİ BAKAN BAYRAKTAR’A İLETİLDİ




Henüz Yorum yok