VALİ CANALP'TAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Vali Ekrem Canalp’ten Engelliler Günü mesajı

Batman Valisi Ekrem Canalp, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla  mesaj yayımladı.

Vali Canalp mesajında; “Engelli vatandaşlarımızın daha iyi bir yaşam sürdürebilmelerine, geleceğe daha umutla bakmalarına, hayattan beklentilerinin karşılanması ve toplumsal farkındalığın artmasına vesile olması dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlamak için bütün kamu imkanlarını seferber ediyoruz. Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartı tüm bireylerinin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında birbirini anlayarak desteklemesidir.

Valiliğimiz ve Belediyemiz olarak bizler; engelli dostu minibüs, engelli araçları şarj istasyonları, engelli araçlarına bakım ve onarım desteği, öncelikli sağlık desteği, rehberlik ile birlikte psikolojik ve hukuki destek, BİLMEK kurslarımız ve Kadın İş Geliştirme Merkezi’miz ile meslek edindirme ve engelli istihdamına destek, engelli rehabilitasyonuna katkı sağlayacak yüzme okulu, spor ve sanat eğitimi desteği, engelli spor kulüplerine uygun araç desteği ve bu kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak yol ve kaldırım çalışmaları projeleri ile engelli vatandaşlarımızın hep yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Ayrıca; Batman Belediyesi tarafından engelli vatandaşlarımızın faydalanacağı, Bedensel Engelli Bireyler Destek Eğitimi Programı,  Dil ve Konuşma Güçlüğü Destek Eğitimi Programı, Görme Engelli Bireyler Destek Eğitimi Programı, İşitme Engelli Bireyler Destek Eğitimi Programı, Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitimi Programı, Yaygın Gelişimsel Bozukluklar Destek Eğitimi Programı ve Zihinsel Engelli Bireyler Destek Eğitimi Programının yer alacağı ve kültür sanattan, sportif aktivitelere, eğitim faaliyetlerinden sosyal etkinliklere kadar birçok aktiviteyi gerçekleştirecekleri Engelsiz Yaşam Merkezimizin proje lansmanını 4 Aralık Pazartesi günü yapacağız. Aralık ayı içerisinde de projenin ihalesini yaparak engelli kardeşlerimizin hayatlarına dokunacağız. Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır.

Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleler takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, yarınlarının, bugünden daha iyi olmasını diliyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler