Vali Ahilik Haftasını Kutladı

Batman Valisi Hulusi Şahin, Ahilik Haftası Münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Medeniyetler tarihine kültürümüzün armağan ettiği değerlerden biri Anadolu' da kök salarak varlığını yüzyıllar boyunca devam ettiren Ahilik kurumudur.

Ahilik, ticari ve sosyal hayatta güzel ahlak, doğruluk, alçak gönüllülük, kardeşlik, kanaat, yardımseverlik, herkesin kendi sanatında yükselmesi ve gelişmesi gibi değerleri esas alan köklü bir müessesedir.

Ahilik aynı zamanda farklı inanç ve kültüre mensup birçok topluluğun yaşadığı Anadolu topraklarında, millet olma şuurunun tohumlarını atarken dirlik ve düzenin sağlanmasında da etkin rol üstlenmiştir.

Ahilik Teşkilatının Kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin düşünceleri ve Ahilik geleneği yüzyıllardır geçerliliğini korumakta, günümüzün ihtiyacı olan değerleri gözler önüne sermektedir.

Esnaf ve sanatkârlarımız, insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenilirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas alan Ahilik sistemini uygulamaya bugün de devam etmelidirler.

Bu duygu ve düşüncelerle; Esnaf ve Sanatkârlarımıza bereketli ve helal kazançlar nasip olunması dileğiyle 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 32. Ahilik Haftası’nı kutluyorum. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler