VALİ CANALAP "İÇ SAVAŞ ÇIKARILMAK İSTENDİ"
"Darbecilerin amacı Türkiye’de bir iç savaş çıkarabilmekti"
15 Temmuz darbe girişiminin 6’ncı yıldönümü münasebetiyle etkinlik düzenlendi.
Atatürk Parkında düzenlenen anma programa; Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Batman Müftülüğü İl Vaizi İbrahim Halil Yakut’un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Batman İl Müftüsü Nihat Kök'ün şehit ve gaziler için yaptığı dua ile devam etti. Anma programı, slayt gösterimleri ve okunan ilahilerle devam etti.
VALİ CANALP "AMAÇ ÜLKEDE İÇ SAVAŞ ÇIKARTMAKTI"
Darbe girişimini halkın engellediğini vurgulayan Batman Valisi Ekrem Canalp, “15 Temmuz’da bu millete bir bedel ödettirilmek istenmiştir. Kökü dışarda, kumandası dışarda olan ve devletin içerisine sızmış olan bir yapı 15 Temmuz’da bir ihanet oyununa kalkıştı. Amaç neydi derseniz? Amaç sadece bir darbe yapmaktan ibaret değildi. Amaç çok daha öteydi. Amaç Türkiye’de bir iç savaş çıkarabilmek ve Türkiye’den bir Suriye, bir Afganistan, bir Irak ve Libya çıkartabilmek planıydı. Ama milletimiz her zaman olduğu gibi ferasetini gösterdi.” dedi.
“O gece herkes tek bir hedefe yönelmişti”
15 Temmuz’da bir destan yazıldığını dile getiren Canalp, “O gece Türkiye’nin 81 vilayetinde Türküyle, Kürdüyle, Ailevisiyle, Sünnisiyle, Arabıyla, Romanıyla herkes ama herkes tek bir hedefe yönelmişti. Vatanına sahip çıkmak, ülkesinin bütünlüğüne sahip çıkmaktı. Hepimiz o gece bir olmanın, bütün olmanın ne demek olduğunu hem yeni yetişen nesillerimize hem de bütün dünyaya güçlü şekilde haykırma imkânına kavuşmuş olduk.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, YETİM ÇOCUKLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 02KEŞFET VE PARLA PROJESİ DEVAM EDİYOR
- 038 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Mücadele, Birlik ve Dayanışmayı Yükseltelim!
- 04BATMANDA 25 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
- 05BATMAN NEVROZU 22 MART’TA YAPILACAK
- 06HASANKEYF YOLUNA YENİ AĞAÇLAR DİKİLİYOR
- 07MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI
- 08KENT GENELİNDE İLAÇLAMA
- 09HER GÜN 2 BİN 542 KİŞİYE SICAK YEMEK
- 10BİR ÜNİTE KAN, BİRÇOK HAYAT
- 11BATMAN ENGELLİLER ADANA DEPLASMANINA HAZIRLANIYOR
- 12CANALP, KOZLUK’TA VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 13KADINLAR TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYOR
- 14EKMEN’DEN PAHALI UÇAK BİLETLERİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURU
- 15BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ




Henüz Yorum yok