VALİ CANALP "KÖYLERDE 100 BİN İNSAN VAR"

Vali Canalp ‘OSB’leri kurmazsak işsizliğin önüne geçemeyiz’

Batman Valisi Ekrem Canalp 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.
 
Yaklaşık olarak 8 ay önce Batman'a atanan Batman Valiliği ile Batman Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüten Ekrem Canalp, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel basın ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Batman'daki yerel basın ve ulusal basın mensuplarıyla buluşan Vali Canalp, gazetecilerin gününü kutladı.
 
“HER VALİNİN 6 GÜNDEN 1’İNİN KÖYDE GEÇMESİ GEREKİR”
 
 
Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Vali Ekrem Canalp, sık sık gerçekleştirdiği köy ziyaretlerine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi. Sıkça köy ziyaretleri yapma konusunda basın mensuplarına açıklama yapan Vali Canalp, “Bazı sosyal medya mesajlarını bana gösteriyorlar;  Bu kadar köye gitmenin gereği var mı, şehir var diyorlar. Ben şöyle söyleyeyim; Bu net bir hesap hatasıdır. Neden net  bir hesap hatasıdır? Bizim köylerimizde 100 bin insan yaşıyor. Batman’ın nüfusu 628 bin. Kabaca söylüyorum, her kamu görevlisinin, her il müdürünün, her valinin demek ki normal şartlar altında 6 gününden 1 gününün köyde geçmesi lazım. Benim 6 günümden 1 günü köyde geçmiyor. 12 günden 1 günüm de köyden geçmiyor. Benim çok az daha günüm köylerde geçiyor. Eğer bir kardeş payı yapacak olursak, 100 bin nüfus köyde yaşıyorsa, 628 bin nüfus da varsa, köylünün payına düşen altıda 6’da 1’dir” dedi.
 
 
“HIRSIZLARI YAKALAYAMAMAK KONUSUNDA BİR PROBLEMİMİZ YOK”
 
 
Vali Canalp,  hırsızlıkla mücadele konusunda son çıkacak 7. Yargı paketinde hırsızlığa verilen cezanın arttırılması ilgili maddenin işlerini çok kolaylaştıracağını belirtti. Vali Canalp, “ Hırsızları yakalayamamak konusunda bizim bir problemimiz yok, yakalıyoruz. Ama mesele yakalamış olduğumuz kişilerin bir süre sonra çıktıktan sonra bu hırsızlığı devam ediyor olmalarından kaynaklanan özel bir problemimiz var. Bunu da önünün kesilmesinin yolu-yöntemi nedir? Cezaların arttırılmasıdır. Son yargı paketinde de bu şekilde bir düzenleme var; inşallah bu geçtiği zaman da içimiz çok rahatlayacak diye düşünüyorum” diye konuştu.
 
OSB'LER İSTİHDAM İÇİN ÖNEMLİDİR"  
 
Batman’daki işsizlik sorunu ve Batman Çayı kenarındaki istihdam alanlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Canalp: “Batman en yoğun işsizliğin olduğu illerin başında geliyor. Bu sorunu çözmek herkesin vazifesi. Çay yatağında OSB olmaz diyorlar. Peki mevcut OSB’nin atıkları nereye gidiyor? Yine aynı yere. Burada önemli olan arıtma tesislerinizdir. Bu tesisin kurulumu için de gerekli imzaları attık. Bu şehrin çocuklarına yarınlarına daha iyi bir gelecek sunmak hepimizin hedefi olmalıdır. Ben tek gayem var o da Batman’a ve Batmanlılara en iyi hizmeti sunmak. Bu önemli projeye de sahip çıkmalarını istiyorum” dedi.
 
“MAZOTTA ZARAR EDİYORUZ”

Belediyenin bazı çalışmalarına da dikkat çeken Canalp, taşımacılık hizmetinde Belediyenin zarar ettiğini söyledi. Vali Canalp, şöyle devam etti: “İddia ediyorum, ulaşımın en ucuz olduğu il Batman'dır. Özellikle mazotta zarar ediyoruz. Gelirimiz yakıtın masrafını karşılamıyor. Maliyetin yarısını belediye karşılıyor. Batman Belediyesi yine suda da en ucuz hizmeti sunan belediyelerin başında geliyor. Aylık 18 Milyon lirayı elektriğe ödüyoruz. Aylık sudan gelen gelir ise yaklaşık 8 Milyon. Batman Belediyesi daha ucuz su imkanı için DSİ ile bir proje hazırlığında.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler