VALİ CANALP "MISIR EKMEYELİM"

“MISIR TOPRAĞI FAKİRLEŞTİRİYOR”

Tarım ve Orman Müdürlüğü, Erköklü köyünde ‘mısır hasadı tarla günü’ etkinliği düzenlendi. Biçerdöver koltuğuna geçen Vali Canalp; “Mısır ekimi toprağı fakirleştiriyor. Sulama sonrası buharlaşmayla beraber toprakta tuz kalıyor. Haliyle biz ayçiçek, pamuk gibi farklı ürünleri ekme yoluna gitmeliyiz” dedi.
 
Etkinliğe Ak Parti Batman İl Başkanı A.Akif Gür, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan ve çiftçiler katıldı.
 
VALİ CANALP , MISIR HASADINDAYDI
 
Batman Valisi Ekrem Canalp katıldığı mısır hasadı programında biçerdöverin başına geçerek mısır hasadı yaptı.  Vali Canalp “Batman'da mısır ekimi çok fazla yapılıyor. Mısırekimi  çok pratik geliyor. Hasadı kolay ve nispeten yüksek getirisi olan bir ürün. Uzun vadede aslında pek de hayırlı bir iş değil, çok tehlikeli bir iş yapıyoruz. Her sene mısır ektiğimiz zaman mısır topraktan aynı şeyleri alıyor. Dolayısıyla toprak verimsizleşip fakirleşiyor." dedi.
 
 
 
Tekstil Organize Sanayi Bölgesinin kurulması gerektiğini belirten Vali Canalp "Kuracağımız OSB'lerden biri de tekstil OSB olmalı. Çünkü tekstil OSB'nin ham maddesi kumaş değil, pamuktur. Kumaşı pamuktan üretiyoruz ama siz sadece ham madde üreticisi olursanız geri kalan katma değerleri hep dışarıya bırakmış olursunuz" dedi.
 
"ANIZ YAKANLAR 5 YIL TARIMSAL DESTEK ALAMAYACAK"
 
Vali Canalp "Anız yakmak, toprağın içindeki materyallerin de ölmesine sebebiyet veriyor. Anız yakanlara dönüm başına 540 liralık ceza uygulayacağız. Anız yakan çiftçileri 5 yıl süreyle tarımsal desteklerden mahrum bırakacağız" ifadelerini kullandı.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler