VALİ CANALP “OSB PROJELERİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

“İŞSİZLİĞİ BİTİRECEK OSB PROJELERİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

“işsizliği bitirecek osb projeleri üzerinde çalışıyoruz”
 
Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman ve ilçelerinde görev yapan basın mensuplarını Valilik konağında ağırladı. Eşi Dr.Ayten Canalp ve Belediye Başkan yardımcıları ile gazetecileri kahvaltıda ağırlayan Vali Canalp, kentin sorunları ve projeleri hakkında konuştu. Batmanda en önemli sorunun işsizlik olduğunu belirten Vali Canalp, 2 hatta 3. Organize Sanayi Bölgesi için çalıştıklarını söyledi.  Batman Çayı ve Dicle Nehri boyunca kullanılmayan boş 6100 dönümlük alanın OSB olması için yazışmaların başlatıldığını belirten Canalp, “en büyük hedefimiz yeni OSB ve yer bekleyen yatırımcılara yer verip yeni fabrikaların kurulmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.
 
“KAYAYI OYUP 5 YILDIZLI OTEL YAPMA HAYALİMİZ VAR”
 
Hasankeyf ilçesinde kayaların oyulması suretiyle mağara tipi 5 yıldızlı otel düşündüklerini ve bunun için üniversiteden bir proje taslağı hazırlattıklarını belirten Canalp, Hasankeyf’te yapılacak olan ‘Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ toplantısında kurul üyelerine projenin sunulacağını söyledi. Kurulun olurunun alınması taktirinde Hasankeyf’te kayaların kazılıp otel projesi için hemen hazırlıkların yapılacağını söyledi.
 
40 KİŞİLİK İŞE 5200 BAŞVURU
 
Batman Belediyesinin alacağı şoförlük ve operatörlük dışındaki 40 kişilik iş için 5 bin 200 başvurunun olduğunu belirten Vali Canalp, alımlarda hassas olunacağını belirterek, 5 bin 200 kişinin ön mülakattan geçirileceğini geri kalan sayının kura ile belirlenmesi için bir planlama yaptıklarını söyledi.
 
“BATMAN PARK’I 9 MİLYON SATMIŞLARDI”
 
Batman Park’ın satışı ve satış ihalesinin iptali hakkında konuşan Canalp “kimse biz söyledik diye malzeme çıkarmasın.  İhale gazete ilanında çıkmadığı için iptal edildi. Ayrıca 2015 yılında dönemin belediye yöneticileri zaten Batman Parkı 9 Milyon TL’ye satmışlardı. Bugün diyorlar ki; neden 500 Milyon TL’ye satılmıyor. Bu samimiyetsizliktir” diye konuştu.
 
SU PROJESİ
 
Batman'ın su ihtiyacını karşılama konusunda uzun vadeli düşünmek gerektiğini belirten Canalp, "Nüfusu ileride 850 bine dayanacak bir Batman için su ihtiyacını karşılama projemiz var. Silvan Barajı'ndan Batman'a taşınacak su projesi maliyet olarak çok daha uygun gelecektir. Bu projemizi uygulama imkânı bulabilirsek Batman için 30 yıllık su ihtiyacını karşılamış olacağız" şeklinde konuştu.
 
"PARKLARDA YAŞANAN LAVABO SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
 
Kent merkezindeki parklarda lavabo, su ve mescid eksikliği ile ilgili de konuşan Canalp, son olarak şunları söyledi: "Bizzat bu konuyu belediyede görevli arkadaşlarla 4 kez masaya yatırdım. Bu eksikliğin giderilmesi konusunda çözüm arayışında bulunduk. En uygun gördüğümüz proje parklarımızda ihale yoluyla vatandaşların işleteceği büfeler açmaktır. Bu büfelerin yanında kesinlikle tuvalet ve lavabolar da olacaktır. Onların temizlik ve bakımından büfeleri işletenler sorumlu olacaklar" dedi. Canalp, basın mensuplarını sorularını yanıtlayıp, ‘eğitim, ulaşım, sağlık, spor’ alanlarındaki çalışmalardan da söz etti. Canalp çifti akabinde basın mensuplarıyla toplu fotoğraf çektirdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler