VALİ ŞAHİN ATIKSU ARITMA TESİSİNİ GEZDİ

Vali Hulusi Şahin, Batman Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi alırken, tesisin daha verimli çalışması için yapılması düşünülen projeler hakkında fikir teatisinde bulundu.

Batman Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulunan Vali  Belediye Başkan Yardımcıları; Adnan Yürük, Muzaffer Özkan ve Ali Osman Bilgili ile belediye birim müdürleri eşlik etti.

 

Tesis Müdürü Çevre Mühendisi Amine Tüzün yaptığı sunumda: “Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne bağlı Atık Su Arıtma Tesisi’nde toplanan atık sular mekanik olarak arıtılmakta, işlem sonrası çıkan atık çamur çürütülme işlemine tabi tutularak çıkan biyogazdan elektrik enerjisi, çürümüş çamurdan da doğal gübre elde edilmektedir” dedi.

 

Şehir kanalizasyon ve yağmursuyu şebekesinin büyük bir kısmının aynı hatta bağlanması nedeniyle atık su arıtma tesisinin yükünün artırıldığını belirten Valimiz, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını birbirinden ayırarak tesisin yükünü hafifletmeye yönelik çalışma yapılmasını istedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler