
Vali Şahin Hasankeyf ilçesinde incelemelerde bulundu
Hasankeyf Yukarı Şehir (Kale) alanında gerçekleştirilen arkeolojik kazılar, Büyük Saray Restorasyon çalışmaları ile Koruma ve Güvenlik Önlemlerine Yönelik Çevre Düzenlemesi bilgilendirme toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı tarafından Büyük Saray Restorasyon ve Koservasyon Projesi, İŞKUR Projesi ve Arkeolojik Kazılarla ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin yapılan bilgilendirmelerin ardından toplantıda, kale bölgesinde gerçekleştirilen çevre düzenlemesi ve yürüyüş yollarının onarımı ile ilgili yürütülen çalışmalar görüşüldü.
İlçede bin kişilik cami ibadete açıldı
Vali Şahin, toplantının ardından ilçenin yeni yerleşkesinde ibadete yeni açılan bin kişilik Selahaddin Eyyübi Camisinde incelemelerde bulunarak, yürütülen hizmetlere ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
Hasankeyf meyvecilik uygulama istasyonu
Vali Şahin, daha sonra ilçenin yeni yerleşkesinde başta ilçeye özgü meyvelerin yetiştirilmesi için İl Özel İdaresi’nin destekleriyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne tahsis edilen 70 dekarlık alanda incelemelerde bulundu.
Çiftçileri modern meyvecilik çalışmaları konusunda eğitilmeleri ve başta gen kaynaklarını korumak üzere yerel çeşitler ve yeni meyve çeşitlerinin yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulacak “Meyvecilik Uygulama İstasyonu” alanında incelemelerde bulunan Şahin, yapılacak düzenlenmelere ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
Bahçe ihata çalışmaları, su kuyusu, sulama havuzu, elektrik iletim hattı çalışmalarının devam ettiğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, önümüzdeki dönemde tarla teraslama çalışmaları tamamlanacak ve kasım ayından itibaren bu alanın tamamında 3-5 dekar aralığında yerel meyve çeşitleri başta olmak üzere (Hasankeyf inciri, badem, üzüm, nar, kayısı, fıstık, aydın sarısı ve bursa siyahı inciri vb.) demostrasyonlarının kurulacağını kaydetti. Yetkililer, alanda görsel amaçlı bazı bölümlerde tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirileceğini ifade etti.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Ziver Özdemir ile Röportaj
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BARAT Başkanı Çiftçi: Radyolara resmi ilan desteği sağlanmalı!
- 023 Ayda 174 bin metre yol çizgisi çizildi
- 03BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri değeri görmüyor!
- 04TÜMGENERAL BULUT VALİ VANALP'I ZİYARET ETTİ
- 05DEFTERDAR'DAN STK'LARA ZİYARET
- 06 BAŞKAN ÇETİN ‘’KUTLU DAVAMIZ NESİLLER BOYU SÜRECEKTİR’’
- 07VEYSEL KARANİ BADMİNTON TAKIMI ANKARA YOLCUSU
- 08HASANKEYF MAĞARALARI TURİZME KAZANDIRILIYOR
- 09YAHYA KEMAL’DEN GERİ DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ
- 10BATSO BAŞKANI DEMİR DİKA TOPLANTISINA KATILDI
- 11CANSUYU, RAMAZAN’DA SOFRALARA KATIK OLACAĞIZ
- 12GAP İDARESİNDEN ÇİFTÇİLERE BÜYÜK DESTEK
- 13VALİ CANALP’TEN MARDİN VALİSİ AKKOYUN’A ZİYARET
- 14“BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”
- 15BATUCAMPUS mobil uygulaması tanıtıldı
Henüz Yorum yok