VALİ ŞAHİN NEVRUZ ATEŞİNİ YAKTI

VALİ ŞAHİN NEVRUZ ATEŞİNİ YAKTI

Baharın müjdeleyicisi olarak her yıl 21 Mart’ta kutlanan Nevruz Bayramı, Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin tarafından yakılan Nevruz ateşiyle birlikte çeşitli etkinliklerle kutlandı.
 
 
Birçok coğrafyada yüzlerce yıldır kutlanan 21 Mart Nevruz Bayramı’nın Batman’da da coşkuyla kutlandığını belirten Vali Şahin “Nevruz ateşini yaktık, gençlerimiz kendi aralarında halaylar çekiyorlar, eğleniyorlar, baharın gelişini kutluyorlar. Bugün her yerde Nevruz kutlanıyor ben de Nevruz’un bütün insanlar için barış, kardeşlik ve huzur getirmesi dileklerinde bulunuyorum” sözleriyle 21 Mart Nevruz Bayramı’nı kutladı.
 
 
Petrolkent Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen Nevruz kutlamalarında Vali Şahin ve Eşi Ebru Şahin Nevruz ateşini yakarak vatandaşlarla birlikte halay çekti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Nevruz kutlamalarında halaylar çekildi, yumurtalar tokuşturuldu, halat çekme yarışması yapıldı ve etli pilav yemeği dağıtıldı.
 
 

ŞAHİN ÇİFTİ HALAY ÇEKTİ
 

21 Mart Nevruz bayramı nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Batman’da da bir dizi etkinlik düzenlendi. Petrolkent Gençlik Merkezi’nin düzenlediği kutlamalara Vali Hulusi Şahin, eşi Ebru Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, Ak Parti Başkanvekili Burhanettin Ceylan, MHP İl Başkanı Kerem Demir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şafi Özperk, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Beşir Arslan,  Batman Üniversitesi yöneticileri, bazı kurum müdürleri, mahalle sakinleri  ve gençler katıldı. Etkinlikte Nevroz ateşini Vali Şahin ve yöneticiler birlikte yaktı. Daha sonra şarkılar eşliğinde gençler Nevroz ateşinin üzerinden atladı. Vali Şahin ve il yöneticileri ise oluşturulan halaya eşlik ettiArdından eşi Ebru Şahin ile yumurta tokuşturdu. (Haber Merkezi)
 
 
  

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler