YAMAÇ "SUNİ BİR GÖRSEL ELDE EDİLDİ"

Ak Parti'nin Manipülatif siyasi mitingi ve sümenaltı edilen gerçek sorunlar.

 
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batman Programını eleştirdi. 
 
Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
Manipülasyon, başkalarının algılarını, fikirlerini ve davranışlarını ona hissettirmeden çeşitli taktikler ile aldatma yoluyla değiştirmeyi amaçlayan sosyal, siyasal ve ekonomik bir etkidir. Yapılan manipülasyon yöntemleri, manipülasyon yapan kişi, sosyal ve siyasal yapıların menfaatleri doğrultusunda gerçeği örten, sömürücü, kurnaz ve aldatıcı bir etki yaratır. 
 
 
Ak Partinin 6 kasım'daki toplu açılış kılıflı mitingi tamda siyasi bir manipülasyondu, yıkılmadık ayaktayız cümlesini ete kemiğe büründürme çalışması idi.
 
Ama nafile, yapılan bariz hatalar öyle bir boyuta ulaşmış ki ve sonuç olarak halkın içine girdiği sosyoekonomik girdap tüm yapılanları yutup götürüyor.
ne yapsalar boş ne etseler bos göklerden gelen bir karar vardır. Cümlesi ile yapılan ultra hataların sonucu olarak bindikleri dalı keserek iktidar erkini kaybedeceklerini gösteriyor.  
Her seçimde seçmenin yüzde 25 lik bir kesimi Ak Parti giderse azgın azınlık sol fraksiyonlar gelir. Ve
Her şeyi Daha berbat yapar korkusu ile iktidar partisine kerhen oy veriyorlardı.
Şimdi ise bu gitsin de kim gelirse gelsin düşüncesi toplumun büyük bir kesimi tarafından satın alinmiş durumda bu çok tehlikeli bir düşünce olmasına rağmen ak partinin devşirme kadrolarının yaptığı hatalar millette bu düşüncenin doğmasına sebep oldu ve sorumlu yine iktidar partisidir.
 
Tüm devlet memurları stklar, korucular, geçici işçiler Mardin, Diyarbakır, Siirt vd illerin toplamı Batman'da toplandı...
 Dolayısı ile suni bir görsel görüntü elde edildi belki cumhurbaşkanını etkilemiş olabilirler fakat bu görüntü tüm kurumların el birliği ile tasarlayıp hazırladığı bir çalışma olmasına rağmen derin bir siyasi analizle incelendiğinde başarısızlığın resmi tüm hatları ile ortaya çıktığını görürsünüz.
 
Batmanda  20 bin üzeri üyesi olduğu iddia edilen ve son secimde 50 bin oy alan ak parti il binasının daracık alanına komşu iller, memur, işçi, geçici işçi korucu vs vs gruplarla topladığı insan sayısı 4000 ile 5000 civarıydı. Bu bir fiyaskoydu, o kadar gürültü patırtı onlarca bakan ve muazzam bir bütçe ile reklam yapılmasına rağmen  geçtiğimiz günlerde batmana konser vermeye gelen ülkemizin ve toplumun  değerlerini asimile eden Batmanı sosyo kültürel olarak cezalandırmaya gelen CEZANIN o anlamsız ve verimsiz, isyan içeren sözleri için konsere 30 bin insan katılmıştı demek ki isyanvari sözler ve etkinlik için daha fazla kalabalık  toplanabiliyordu.
 
 Dolayısı ile CEZA ve Ece Geleceğimiz olan genç nesillerimize model olarak sunuluyor çelişkiye bakar mısınız!
Böyle bir tabloda büyük bir sıkıntının var olduğu ortaya çıkmıyor mu?
 
İşte gerçekler, 20 yılda ak partinin yetiştirdiği ve inşa ettiği gençlik buydu, bunun iyi okunması gerekirken, iktidar gücüyle daracık bir alana toplatilan 4000 bin kişi ile bardağın %90 lik boş tarafı dolu olarak gösteriliyordu.
Aslında bu tablo biz her şeyi verimsizce  tükettik ve tükendikin özetidir.
 
 Eğer bunu doğru ve tarafsız analiz ederlerse bunda çok büyük dersler vardır. 
Fakat nafile doğruyu göstermek icin  ücretsiz analiz yapmamıza bile muhtemelen  tepki gösterecekler. 
Bir şeyi var olandan farklı göstermek  manipülasyondur.
 
Güya Şehir hastanesi müjdesi verildi hele siz bir yeni kurulan araştırma hastanesine yeterli doktor bulundurun vaadleri sonra verirsiniz.
 
Geçen bir arkadaşın eşi doğum için araştırmaya gidiyor doktor bulamıyorlar. Sözde Araştırma hastanesinde Araştırıyorlar araştırıyorlar ve yine araştırıyorlar doktor yok eşi sancılar içinde kıvranırken  baş hekim edasıyla  onları karşılayan hasta bakıcılar ve güvenlik görevlilerinin yönlendirmesi ile özel bir hastaneye yönlendiriliyorlar. 
 Araştırma hastanesinde görev yapan ve özel hastaneler tarafından yüksek ücret teklif edilince hipokrat yeminini unutan kapitalist Doktorların birlikte istifa edip özel hastanelere  geçmesinden dolayı doktor bulunamıyormuş.
 
Bu devletin imkanları ile okuyup doktor olan ve hipokrat yemini ile bu mesleği para için değil insan sağlığı için yaptığına yemin eden doktorlarımız bile hastaları ticari bir meta olarak görmeye başladıysa ülke olarak bittik demektir.
 Bu doktorlar kimin eseri neden bir önlem yok. Hiç mi ahlak yok hipokrati bos verin biz Müslüman bir ülkeyiz %99 müslüman olan bir ülkede nasıl bir islam inşa ediliyor nasil bir müslüman tipolojisi yaratmaya çalışıyorsunuz, ılımlı islam ve ılımlı müslüman versiyonu bu olsa gerek, kapitalist müslüman toplum projesi çok iyi başarılmış, chp ile seçmeni neden korkutuyorsunuz?
 
CHP geçmişte kapitalist ve sosyalist müslüman projesini yapmak istedi başaramadı ama ayni projenin ultra versiyonunu ak parti başardı helal olsun size... 
Chp ak partiyi besliyor ak parti chp yi besliyor, tam bir tiyatro vay be güzelim ülkemizi milletimizi ne hale getirdiniz?
 
Özel hastanelerde bir gecelik yatak ucreti 500 ile 800 TL Arası yüzde 60 asgari ücretle çalışan ülkemizde gelire orantısız ücretleri kim denetliyor. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu Bu nasıl bir sağlık sistemidir.
 
Asıl gündem  bunlar olmalıydı.
Araştırma hastanesi gibi fiziki bina olarak muazzam ama içinde tedavi edecek araç gereç, içerik, doktor vs vs yoksa kalsın şehir hastanesi istemiyoruz.
 
Sadece sağlıkta mı sorun var. Hukuk sisteminin ağır işleyen durumuna bakalım adliye sarayları olarak inşa edilen binaya bakıyorsunuz saray yapılmış ama içinde adaleti dağıtacak nitelikli memuru arayın da bulasınız. Bulursanız şanslısınız.
 
Aynen bul karayı al parayı tombalacıya döndük 
Ülkemiz muazzam kaynaklara sahip fakat verimsiz kullanılıyor yeniden refah partisi olarak ülke kaynaklarını verimsizce tüketen ve israf eden anlayışa karşi ses veriyoruz. 
 
Lütfen kulak verin sesimizi duyun türkü çığırarak bir kısmı sansürlenmiş batmane batmane leb leb gule leb leb gule caane  ile bu sorunlar çözülmüyor…
 
Millet bahçelerinde kek yiyerek bu problemler çözülmez. tüyü bitmemiş yetimden elde ettikleri kaynaklarla Cumhurbaşkanına öyle bir atmosfer yaratılıyor ki adam hayran kalıyor yaw demek ki tüm sorunlar çözülmüş, milletimiz o kadar mutlu ki onlara millet bahçesi, kek ve türkü dinleterek mutluluklarına eşlik edelim diyorlar, bilmiyorlar ki millet ekonomik, sosyal, kültürel olarak kan ağlıyor. 
 
Biz doğruya doğru yanlışa yanlış diyen bir siyasi görüşün temsilcileriyiz amacımız partileri yermek, karalamak değil  mevcut kaotik gidişatı doğru bir şekilde yetkili makamlara mazlum ve mağdur edilmiş yerel medya kanalıyla ulaştırmaktır.. 
 
Yeniden Refah partisi olarak Medya dışında bu hayati eksiklik ve aksaklıkları ulaştırabileceğimiz makam kalmadığı için yerel medyamız ile ulaşmaya çalışıyoruz. 
Gerçi yerel medyamızıda tasarruf önlemleri teraneleri ile susturdular ama hala ekonomikmen soykırım şartlarına direnen kahraman yerel medyamızın bir kısmında yaşam emareleri gösterenler aracılığıyla haykırıyoruz.
 
Yeter artık Batmanın gerçek sorunlarına eğilmenizi istiyoruz.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler