Yaşam Park’ın açılışı törenle yapıldı

Yaşam Park’ın açılışı törenle yapıldı

Batman’ın en büyük parklarından biri olan Çamlıtepe Mahallesi’ndeki Yaşam Parkın açılışı yapıldı.

 

Açılış törenine AK Parti Batman Milletvekili Ataullah HAMİDİ, Vali Ahmet DENİZ, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, Belediye Başkan Yardımcıları A. Vahap ASMA, Doç. Dr. H. Murat ŞAHİN ve Sabri AYDIN ile Belediye birim müdürleri, Batman’da bulunan kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Açılış kurdelesini; AK Parti Batman Milletvekili Ataullah HAMİDİ, Vali Ahmet DENİZ ile Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY birlikte kesti.

 

Yapılan konuşmaların ardından söz alan Başkan Vekili AKSOY: “Parkın çocuklar tarafından beğenilmesi bizi daha çok mutlu edecektir. Huzur oldukça, el birliği oldukça, birlik beraberlik oldukça inanıyoruz ki Batman için yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar Aziz Batmanlıların çok sıcak desteklerine mazhar olduk. 6 aylık süreyi iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Yapılanlarla yetinmek, geriye gitmektir. Geçen yıl 6 park yaptık. Birçok parkın bakım ve onarımını yaptık, inşallah bu sene de 23 park yapmayı planlıyoruz. 23 parkı tamamlayıp Batmanlıların hizmetine sunacağız. Ne yazık ki Batmana ciddi bir bütçe ayrılmasına rağmen Batman Türkiye’nin en kirli şehirlerinden biriydi. Şükürler olsun ki şuanda Türkiye’nin en temiz illerinden biri haline getirdik. Temel felsefemiz kaynakların en etkili, en yararlı bir şekilde Batmanlıların hizmetine sunulmasıdır. İstanbul’da, Ankara’da, Antalya’da ne varsa Batman’da da o olacak. Çünkü kadirşinas Batman halkı her şeyin en iyisine layıktır. Biz bıkmadan usanmadan gece-gündüz demeden çalışma arkadaşlarımla gerekli çabayı göstereceğiz. Çocuklarımızın iyi yetişmesi lazım. Bilimle, sanatla, sporla barışık nesiller yetiştirmek zorundayız. Bu parkın içinde 4-5 milyon TL’ye mal olacak Bilim Merkezi yapmayı planlıyoruz. Çocuklarımız evrenle, gökyüzüyle ilgili bilgileri sadece öğretmenlerinin tahtaya çizerek göstermeye çalıştığı bir yöntemle değil, yaşayarak adeta uzaydaymışcasına öğrenmeleri için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Çamlıtepe Mahallesinde 2015 yılında hazırlanan Park, 2016 yılında toplam 26 bin metrekare alana kuruldu. Bunun yüzde 25’i Batman Belediyesi, geriye kalan meblağ ise DİKA tarafından karşılandı.

Parkta, bisiklet yolu, yürüme yolları, basket sahası, futbol sahası, tenis kortu, sergi salonu, dış mekan kondisyon aleti, çocuk oyun grubu, soyunma salonu, şelale ve gölet ile 5 bin adet bitki bulunuyor. |

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler