“Yerel medya demokrasinin can suyudur”
“Yerel medya demokrasinin can suyudur”
Batman Basın Konseyi 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, sansürün kaldırılmasını kutlarken tasarruf tedbirleri ile sansürün yeni bir şekliyle karşı karşıya kalındığına dikkat çekildi.
Batman Basın Konseyi Yönetim Kurulu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada “24 Temmuz’u artık bayram olarak kutlamaktan uzaklaştık. Basına uygulanan tasarruf tedbirleriyle yerel gazeteler hızla kapanmaya gidiyor. Yerel medya demokrasinin can suyudur, yerel medya yaşatılmalıdır” denildi.
“SANSÜRÜN YENİ BİR ŞEKLİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"
24 Temmuz 1908'de Anayasanın yeniden yürürlüğe girmesinden sonra çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, çıkarıldığı bir gün olması dolayısıyla ‘Basın Bayramı’ olarak kabul edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada şöyle denildi:
“24 Temmuz sansürün kaldırıldığı gün olduğu için basın bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Fakat tasarruf tedbirleri kapsamında yerel gazetelerin kendini besleyememesi nedeniyle birçok meslektaşımız gazetelerini kapatmak zorunda kaldı. Birçok gazete de kapanma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Günümüz şartlarında bu durum sansürden farksız bir hal almıştır.”
“GAZETELER HIZLA KAPANMAYA GİDİYOR”
Açıklamanın devamında şu görüşlere yer verildi: "Dünyada ve ülkede yaşanan ekonomik gelişmelerden en çok etkilenen meslek grubu basın oldu. Yerel medya kuruluşları var olma ve yaşam mücadelesi vermektedir. Sağlıklı bir medyaya ulaşmak için ekonomik bağımsızlık kaçınılmazdır. Yerel medya, demokrasinin can suyudur. Yapılan düzenlemeler, yayınlanan genelgeler ile yaygın basının can damarı olan yerel basın ayakta kalmakta güçlük çekiyor. Basına uygulanan tasarruf tedbirleriyle yerel gazeteler hızla kapanmaya gidiyor. Uygulamaya konan tasarruf tedbirler tekrar gözden geçirilmelidir ve yerel medyaya daha fazla destek sunulmalıdır. Maalesef bugün gazetelerin kapandığı, gazete emekçilerinin işsiz kaldığı bir günde, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlamaya değil, kutlayamamaya devam ediyoruz.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP “TURİZMDE HAK ETTİĞİ NOKTAYA ULAŞACAĞIZ”
- 02İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 03242 PROJEYE 33,157 MİLYAR TL’LİK YATIRIM
- 043 FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 05AMATÖRDE PLAY-OFF HEYECANI BAŞLADI
- 06HASTANE KAFETERYA VE BÜFELERE SIKI DENETİM
- 07NARKOTİKTEN NOKTA OPERASYON
- 08ÖN KULUÇKA PROGRAMI BAŞLADI
- 09AMATÖR KULÜPLERE 6,6 MİLYON TL DESTEK
- 10EKMEN’DEN MECLİS’TE ÇAĞRI
- 11KENTİN ÇEHRESİ AĞAÇLARLA DEĞİŞİYOR
- 12TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME ŞÖLENİ
- 13GÖÇER HAYVANCILIK İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI
- 14BATMAN'A KÖFTE İSTASYONU
- 15PETROLSPOR 1. LİG’E DEMİR ATTI




Henüz Yorum yok