
Yetim çocukların giyim ihtiyaçları giderildi
Batman Umut Kervanı, 'Yetim Giydirme Projesi' kapsamında Avrupa'daki hayırseverlerin katkılarıyla aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 100 yetim çocuğa giyim ve ayakkabı yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.
Yaptıkları yardım ile ilgili konuşan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, Avrupa'daki bazı hayırseverlerin destekleriyle Batman'da 100 yetimi giydirdiklerini söyledi.
Giyim yardımıyla birlikte onlarca farklı yetim aileye gıda ve nakdi yardımda da bulunduklarını aktaran Işık, "Malumunuz olmak üzere Umut Kervanı Batman'da yetim ve muhtaçlara umut olmuş bir dernektir. Dönemsel olarak yaptığımız faaliyetlerin yanı sıra bu şekilde hayırseverlerden destek geldiği sürece inşallah yetimleri giydirme konusunda da faaliyetlerimiz devam edecektir. Avrupa'daki hayırseverlerden gelen destek ile Batman'da 20 aileye gıda yardımı yaptık. Bir kısım ailelere de nakdi olarak para yardımında bulunduk. Şu anda Batman'ın en iyi mağazalarından birinde hayırseverlerin desteğiyle aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 100 yetim çocuğu giyim ve ayakkabı anlamında ne ihtiyacı varsa giydirdik." dedi.
Yetimlerin kendileri için büyük önem arz ettiğini dile getiren Işık, "Biz, bu şuurla hareket ediyoruz. Yetim gülerse bizde güleriz şuuruyla hareket ediyoruz. Yetimin başını okşamakla kendimizi mesul hissediyoruz. Hiç bir zaman unutmuyoruz ki Peygamber efendimiz de bir yetimdi. Biz de bu şuurla hareket ediyoruz. Bu konuda emeği geçen tüm hayırsever kardeşlerimize teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun ve mallarını kat kat artırsın." diye konuştu.
Kendilerine giysi ve ayakkabı yardımı yapılan yetim çocuklar sevinçlerini dile getirerek, yeni elbise ve ayakkabı almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ BAL GRUBU
- 02DEVA İL BAŞKANI YILMAZ " İSRAİL İŞGALİ BÜYÜTÜYOR
- 03Hasankeyf, su ve doğa sporları festivaline hazırlanıyor
- 04ZABITADAN GENEL KANTİN DENETİMİ
- 05BATMAN’A MOBİL AŞEVİ KAZANDIRILDI
- 06ACILI AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ
- 07YARALI PEÇELİ BAYKUŞ DOĞAYA EMANET
- 08BATMANLI KARATECİLERDEN ULUSLARARASI BAŞARILAR
- 09KOZLUK TEŞKİLATINDAN İLÇE MÜDÜRÜNE ZİYARET
- 10ÖZVERİLİ ÖĞRETMENLERE BAŞARI BELGESİ
- 11Batmanlı Çocuklar TEKNOFEST’te gurur verdi
- 12BATMAN, TÜRKİYE’YE MODEL OLUYOR
- 13BATMAN’DA JÎNA EMÎNÎ ANMASI
- 14VALİ CANALP, ESNAF ZİYARETİNDE BULUNDU
- 152025 FESTİVAL TAKVİMİ
Henüz Yorum yok