YÖK BAŞKANI BATMAN ÜNİVERSİTESİNİ ÖVDÜ

YÖK Başkanı Özvar " Hem Batman Hem Batman Üniversitesi Gelecek Vaat Ediyor"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, Batman Üniversitesi’nde ‘Şehit Şenay Aybüke’ dersliğinin açılışına katıldı.
 
Batman’ın Kozluk ilçesinde 2017’de terör saldırısında hayatını kaybeden Şehit Şenay Aybüke Yalçın’nın ismi İl Halk Kütüphanesi’nin ardından Batman Üniversitesi’nde de yaşayacak. Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki bir dersliğe ‘Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ adı verildi. Dersliğin açılışını YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar gerçekleştirdi.
 
 
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar , petrol ve enerji ihtisaslaşması ile birlikte hem Batmanın ve hem de Batman Üniversitesinin gelecek vadettiğini belirtti.
 
YÖK heyeti, bölge illerinin üniversite rektörü ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İdris Demir ile önce Valiliği ziyaret ederek Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’den şehrin son durumunu görüşen Özvar, daha sonra Batı Raman Kampüsü Güzel Sanatlar Fakültesine geldi. Burada Batman Üniversitesinden övgüyle söz eden Prof. Dr. Erol Özvar, yaptığı konuşmasının ardından Fakültede kurulan Şehit Şenay Aybüke Yalçın Dersliği'nin açılış kurdelesini kesti.
 
 
Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki açılış programına YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, şehit öğretmenin babası Sadık Yalçın ve YÖK heyeti katıldı. Dersliğin açılışında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar; “22 Yaşındaki genç öğretmenimiz Şenay Aybüke vatanına, milletine vazifesini icra ederken terör örgütü PKK’nın hain kurşunlarına hedef oldu ve şehit oldu. Genç yaşta hayatının baharındaydı. Batman Üniversitesi yüksek lisans öğrenciliği yaptığı fakültesinin içinde adını anmak, yaşatmak ve hatırlatmak maksadıyla bir sınıfa isminin verilmesi suretiyle bir vefa örneği sergilenmiştir. Genç öğretmenimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Böylesi olayların bir daha tekrar etmemesini temenni ediyoruz. Şenay öğretmenimiz arkasından gelen nesillere de iyi bir örnek olduğunu ifade etmek isterim. Rektör beye ve yönetimine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler