
Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi
YÖK tarafından “Dijitalleşen YÖK” mottosuyla başlatılan 'Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi' kapsamında seçilen sekiz yeni üniversitenin proje protokollerinin de imzalandığı 'Türkiye’nin Fırsat Penceresi: Türk Yükseköğretimi' adlı toplantı Muş’ta gerçekleştirildi.
YÖK Başkanlığınca, Muş Alparslan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, bölge üniversite rektörleri ile yeni seçilen sekiz üniversite rektörü katıldı.
Toplantıda, YÖK’ün ülkedeki genç nüfusun eğitiminde yeni hedef olarak belirlediği “dijital dönüşüm ve okuryazarlık” konuları ile YÖK’ün geleceğin meslekleri alanında yaptığı çalışmalar ve açılan yeni lisans / lisansüstü programları ve üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki rolleri üzerinde duruldu.
Toplantıya ev sahipliği yapan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından YÖK Başkanı Yekta Saraç bir konuşma yaptı. Ardından Saraç’a 27 rektörün imzasını taşıyan bir teşekkür beratı hediye edildi.
Yükseköğretimin dönüşümü ve geleceği hakkında önemli bilgi paylaşımlarının yapıldığı toplantıda, seçilen pilot üniversitelerin şehirler ve bölgeler için arz ettiği öneme değinildi. Seçilen ilk sekiz pilot üniversite ise şu şekilde: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi.
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesine ilişkin yaptığı bilgilendirme konuşmasının ardından proje kapsamında yeni seçilen sekiz üniversite ile yapılacak protokol imza törenine geçildi. Ardından, YÖK Başkanı Saraç, üniversitenin akademik personeliyle eğitim öğretimin sorunlarına ilişkin sorular ve önerilerin konuşulduğu bir soru cevap etkinliği gerçekleştirdi.
Toplantı sonrasında Saraç başkanlığında toplantıya katılan bütün üniversite rektörlerinin katılımıyla “Bölge Üniversiteleri Rektörleri Toplantısı” gerçekleştirildi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok