'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' bilgilendirme toplantısı

Batman'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" kapsamında "İstihdamda Güç Birliği" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çalışma Bakanlığı tarafından yürütülen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" kapsamında "İstihdamda Güç Birliği" toplantısı Batman Vali Yardımcısı Mekan Çeviren başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya kamu kurum yöneticileri, oda başkanları ve işverenler katıldı.

Vali Yardımcısı Çeviren'in konuşmasıyla başlayan toplantı, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz'in, işverenlere sunulan teşvikler ve İŞKUR katkılı istihdam destekleri konusundaki sunumuyla devam etti.

İstihdam, işsizlikle mücadele ve kayıt dışı ekonomi gibi hususların Batman'da önemli gündem konuları olduğunu belirten Çeviren, "Özellikle genç işsizlerimize iş vermek, istihdam sağlamak bizim için daha öncelikli bir konudur. Bu toplantı bu açıdan oldukça önemlidir. İstihdamda güç birliği, iş dünyamızın tüm STK'ları, tüm işverenlerimiz, yerel yönetimlerimiz, meslek odalarımız, İŞKUR, SGK gibi ilgili kamu kurumlarımız ve hepimiz milli seferberlik ruhu içerisinde ortak bir çalışma yapmalıyız." dedi.

İş alanındaki sivil toplum kuruluşlarıyla özel protokoller yapıp, istihdam taahhütlerini alacaklarına değinen Çeviren, sözlerini şöyle tamamladı: "Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkâr Odası başta olmak üzere sizlerden ilave istihdam konusunda duyarlı olmanızı, yeni iş, aş kapıları açmanızı, Batmanlı hemşerilerimiz için daha özverili olmanızı bekliyoruz. Bu projede de Batman farkını hep birlikte ortaya koyalım. Hep birlikte iş birliği ve güç birliği yaparak bu desteklerle istihdamı arttırıp, bu yıl birçok kişiye iş kapısı açmak için buradayız. İnşallah sizlerin desteği ile iyi bir hedef yakalarız. Sizler de daha çok üreterek, büyüyerek ilave istihdamlar sağlarsınız."

Daha sonra katılımcılara sunum yapan İŞKUR İl Müdürü Eviz, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" kapsamında verilecek istihdam destekleri ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler