8 Mart Kadınlar Günü Kutlandı

Kadınlar Direnişi Örgütlüyor, Özgürlüğe Yürüyor” adı altında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri Kültür Mahallesi 8 Mart Kadın Parkı yakınında bulunan alanda gerçekleştirildi.

Batman’da yapılan Dünya Kadınlar Günü etkinliği programına; Milletvekili Feleknas Uca, Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Kadın Meclisi, Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Şehriban Aydın, Belediye meclis üyeleri, HDP il ve ilçe Eş Başkanları, İl ve İlçe Belediye Eş Başkanlarının yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

 

Erbane eşliğinde söylenen şarkılar eşliğinde halay çeken kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde doyasıya eğlendi.

 

Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, kadınların ölmediği/öldürülmediği, eşitlik ilkesine dayanarak yaşamlarını sürdürebilecekleri ortamların oluşturulması gerektiğini ifade ederek alanı dolduran kadınlara bir de müjde verdi. Selis Kadın Danışma Merkezi’nin uzun bir aradan sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde açtıklarını belirten Korkmaz, merkezin tüm kadınlara hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

 

Etkinlik, Saliha Aydeniz, Dilan Dirayet Taşdemir’in katılımı ve Kolektîfa Rîtmên Azad Grubu eşliğinde Ruken Yılmaz’ın birbirinden güzel söylediği şarkılarla son buldu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler