BATMAN'DA TEST SAYISI BELLİ OLDU

BATMAN'DA TEST SAYISI BELLİ OLDU

Batman İl Pandemi Kurulu toplantısı Vali Hulusi Şahin Başkanlığı’nda bir araya geldi. Toplantıda kentteki koronavirüs hastası sayısı, iyileşen hasta sayısı ve yapılan koronavirüs test sayısı da açıklandı.
 
Batman Valisi Hulusi Şahin koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamad şu ifadelere yer verdi.
Vali Şahin "Bugün itibari ile Batman’da toplam 500 kişiye KOVİD-19 testi yapıldı.
Test sonucu pozitif çıkan kişi sayısının da 50 kişi. Son birkaç gün içerisinde koronavirüs enfekte sayısının 20’li rakamlardan 50’lere çıktı."
 
8 HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
 
Vali Şahin, vatandaşların kendi karantinalarını uygulamaları gerektiğini belirtti. Koronavirüs dolayısı ile Batman’da sadece yaşlı bir teyzenin hayatını kaybettiğini aktaran Vali Şahin, bu kişinin de öldükten sonra yapılan Koronavirüs testinin pozitif olduğu belirlendi.
Vali Şahin  bugüne kadar Batman’da Koronavirüs hastası olan 8 kişinin de iyileşerek sağlığına kavuştuğunu söyledi.
 
TESTLER ARTIK BATMAN'DA YAPILIYOR 
 
Vali Şahin, KOVİD-19 testlerini ilk dönem Ankara'ya göderdiklerini  ifade ederek  şunları söyledi: Şimdiye kadar Diyarbakır’a gönderiyorduk. Daha öncesinde de Ankara’ya gidiyordu. Şimdi kendi test mekanizmamızı da kurduk.
Bugünden itibaren test sayısını artıracağız. Testtte  bir sınırlamaya gitmedik.
Rakamlar iyise de kötüyse de sizinle paylaşıyoruz. Bilgi kirliliği çok oluyor. Lütfen bizlerin verdiği bilgilere itibar edin. Vatandaşlarımız resmi kaynaklara itibar etsin. 8 Vakamız da şifa buldu ve taburcu edildi. Diğer vakalarımızın durumu iyi” dedi.
    
 
İLÇELER DAHA İYİ DURUMDA 
 
Vali Şahin, ilçelerde durumun daha iyi olduğunu ifade ederek şunları söyledi. " İlçelerimiz de vaka durumu, merkeze göre iyi durumda. İlçe kaymakamlarımız karantina uygulamalarını apartman, apartman daha sıkı uyguluyorlar. Gerekirse mekezda da siteleri kapatabiliriz. Vatandaşlarımızın evlerinde kalmasını istiyoruz. Komşu ziyaretlerinde dahi bulunmasınlar. Çocukalrı site bahçelerine dahi çıkatmamaları çok daha iyi olur."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler