KOSGEB’TEN KOBİLERE DESTEK

Kosgeb'ten Kobilere 50,000 TL lik Destek

Batman KOSGEP İl Müdürlüğü yeni yılda kendilerine projeleriyle başvuran 571 Kobiden 55 tanesine 50 bin TL’den toplamda 2 milyon 750 TL destek vererek yeni yılda piyasaya ciddi bir para akışının girmesini sağlayacak. 2016 yılı sonu itibari ile kendilerine başvuruda bulunan ve değerlendirme sonucunda desteklemeleri çıkan 55 asil ve 18 yedek kobi’nin işlemlerinin bitme aşamasına geldiği belirtildi. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan KOSGEP İl Müdürü Evren Arıkan, yeni yılda piyasanın ciddi anlamda canlanacağını söyledi.

GERİ ÖDEMELER 1 YIL SONRA

Batman’da 55 Kobiye verilen 50’şer bin liralık desteğin faizsiz kredi olduğunu belirten Arıkan, ilk taksitlerin 1 yıl sonra 3 ayda bir 8 ayrı eşit taksit şeklinde faizsiz olarak ödenmeye başlanacağını söyledi. İl Müdürü Arıkan; “Kobilerin tüm faizleri KOSGEP tarafından karşılanmaktadır. Türkiye genelinde destek alanların %93’ü (0-9 arası çalışanı olan) mikro işletmelere, %6’sı (10-49 arası çalışanı olan) küçük işletmelere ve %1’i (50-249 arası çalışanı olan) orta işletmelere destek verilmiş durumda. Yine KOBİ’lere olan destek Türkiye genelinde %6 iken Batman’da %10 kabul görülerek diğer illere göre daha avantajlı durumdayız.”dedi.

5065 KİŞİ GİRİŞİMCİLİK BELGESİ ALDI

2012 yılında KOSGEP’in kurulumuyla bugüne kadar 5065 kişinin uzman eğitmenlerden eğitim olarak ‘Girişimcilik Belgesi’ almaya hak kazandığını belirten KOSGEP İl Müdürü Evren Arıkan, bunlardan 670 KOBİ’nin işini kurduğunu söyledi. Arıkan; “2016 yılında 1200 kişi belge alıp bunlardan 200 tanesi kendi işini kurdu. Buda Batman için büyük bir başarı. Bütün bunlara rağmen, bizler bunlarla yetinmeyeceğiz. Çünkü ciddi anlamda Batman’da talep var. Bu taleplerin yeni yılda karşılanması ve daha fazla projenin kabul olması için girişimleri olacaktır. Türkiye genelinde başvuru sayısı %5 civarındayken, bizde ise %12’lerdedir. Buda Batman halkının kendi işini kurması veya geliştirmesi için ne kadar önem verdiğini gösteriyor.”diye konuştu. EVREN ARIKAN KOSGEB

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler