POLAT; YARGILAMANIN HER AŞAMASINA MÜDAHİL OLACAĞIZ.

POLAT; YARGILAMANIN HER AŞAMASINA MÜDAHİL OLACAĞIZ.

Batman’ın Beşiri ilçesinde uzman çavuş Musa Orhan’ın kendisine cinsel istismarda bulunduğu konusunda mektup bırakan  İ.E (18) 16 temmuzda intihar girişiminde bulunmuştur.

Henüz hayatının baharında olan genç kızımız 18 ağustosta yaşama tutunamayarak hayata gözlerini yummuştur. Adli tıp kurumu tarafından hazırlanan raporda İ.E’nin Musa Orhan tarafından cinsel istismara uğradığı tespit edilmiştir. Olayın toplumda çok ciddi yankı uyandırmasının ardından soruşturma dosyasına Siirt sulh ceza hakimliği tarafından gizlilik kararı verilmiştir. ATK raporunun aldırılmasının akabinde şüpheli Musa orhan bir daha göz altına alınmış bu sefer ilk savunmasının aksine cinsel istismar anında alkollü olduğunu iddia etmiş ve maalesef adli kontrol şartıyla bir daha serbest bırakılmıştır.

 Olay sosyal medya mecralarında Türkiye’nin gündemine oturmuştur. Sosyal medyada şüphelinin tutuklanması konusunda çok ciddi taleplerin varlığından dolayı şüpheli 19 ağustosta şüpheli hakkında tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkarılmış akabinde ise şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Mağdurun ailesini taziye amaçlı ziyaret ettiğimiz de çocuklarının şüpheli tarafından sürekli tehdit edildiğini daha sonra öğrendiklerini, olayın üstünün kapatılmaması gerektiğini tarafımıza aktarmışlardır. 18 Yaşındaki bir kişinin herkes gibi hayalleri, umutları ve idealleri vardı. Mektubunda da hepsini dile getirmiştir. Hepsinden mahrum oldu bir anda. Sadece Batman’da değil tüm Türkiye’de kadın tecavüze de uğrasa aşağılanıyor. Ailelerinin baskısı nedeniyle bu tür olaylar maalesef bazen açığa bile çıkamıyor. Bu algının kırılması lazım. Üzülerek belirtmek isteriz ki Hukukun insafı sosyal medyanın insafına kalmış sosyal medya her gün geçtikçe ''hak arama mercii'' olma hususiyetini güçlendiriyor. İnsanların hak aramak için Twitterda tt olmaya çalışması büyük garabet ! İntihar, gidecek bütün yolların kapalı olması karşısındaki bir tükenmişliğin ürünüdür.

Hep birlikte daha adil, hukukun üstünlüğünün sosyal medya tarafından değil mahkemelerce tesis edileceği günler yakındır. Gelecek partisi Batman İl Başkanlığı olarak olayın yakından takipçisi olarak yargılamanın her aşamasına müdahil olacağız.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler