Rektör Durmuş, Şehitler İçin Başsağlığı Mesajı Yayımladı

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurları tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne(TSK) yönelik hava saldırısını kınadı.

Yaptığı yazılı açıklama ile hava saldırısında şehit düşen Mehmetçiklere Allah’tan rahmet dileyen Rektör Durmuş, “İdlib’de şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.” dedi.

 

Terör unsurlarının Türkiye sınırlarını tehdit etmemesi açısından TSK'nın İdlib'deki askeri varlığının önemli bir milli güvenlik görevi icra ettiğini vurgulayan Durmuş, “Rejimi destekleyenlerin cesaretlendirmesiyle Soçi Mutabakatı'na rağmen rejimin kalleşliği tarafından bir kandil gecesi gerçekleştirilen bu alçakça saldırı kabul edilemez. Allah korkusu olmayan caniler kandilimizi kana bulamışladır. Katil rejim ve onu cesaretlendirenler bu kalleşliğin hesabını en ağır şekilde vereceklerdir. Türkiye’nin, Suriye'de yürüttüğü haklı mücadelesini uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak hedeflerine ulaşana kadar sürdüreceğine inancımız tamdır. Bu mücadele ülkemizin sınırlarını korumak için son derece haklı, meşru ve gerekli bir mücadeledir. Şehitlerimiz var, kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet milletimize başsağlığı diliyorum. İman ediyoruz ki şehitler ölmez.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler