Rektörümüz DURMUŞ, ABD Yönetiminin Kudüs Kararını Kınadı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanıdıklarını ve ABD büyükelçiliğinin oraya taşınması yönündeki kararını açıklanmasından sonra Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, konu ile ilgili bir kınama mesajı yayınladı.

Kınama mesajında ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde uluslararası hukuka aykırı ve ilgili Birleşmiş Milletler (BM) kararlarının açık ihlali olduğunu belirten Rektörümüz DURMUŞ, bu kararın Kudüs’ün İsrail tarafından ilhakı anlamına geldiğini, bu nedenle kabul edilemez kararı tanımadıklarını ve şiddetle kınadıklarını açıkladı.

 

Müslümanların ilk kıblesi Kudüs’ün Selahaddin Eyyubi’den beri hiçbir zaman Yahudilerin başkenti olmadığını belirten Rektörümüz DURMUŞ, bu kararın tarihe aykırı olduğunu ve bölgede yaşanan çatışma ortamını arttıracağına vurgu yaptı.

 

Rektörümüz DURMUŞ, Ortadoğu'da adil ve kalıcı bir barış için 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin vücut bulmasının şart olduğuna da dikkati çekti.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Batman Üniversitesi Senatosu’nu ABD yönetiminin Kudüs kararını kınamak üzere acilen toplantıya çağırdı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler