SGK HAFTASI KUTLANIYOR

SGK HAFTASI KUTLANIYOR

 

Batman SGK İl Müdürü Alaettin Ökten, Sosyal Güvenlik Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
 
Ökten yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi." 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu kanununun Türkiye Büyük Millet Meclisinde 16 Mayıs tarihinde kabul edilmesi nedeniyle, Kurumumuz Yönetim Kurulunun 2008 yılında almış olduğu kararla 2009 yılından bugüne kadar 16 Mayıs tarihini içine alan hafta ki bu yıl 11-17 Mayıs tarihleri arası “Sosyal Güvenlik Haftası” olarak kutlanmaktadır. 
 
 
Amacı ise Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak ve farkındalık yaratmaktır.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu, etkin idari ve mali yapısı, güçlü teknolojik alt yapısı, bilgi teknolojisinin yoğun kullanıldığı, muhasebe sistemleri, modern tekniklerle yönetilen toplumun tüm kesimine hizmet eden bir kurum olmuştur. Bu kapsamda yaptığımız vatandaş odaklı çalışmalar sonucunda hastane, eczane ve maaş sıralarında beklemeye son verdik. Bütün vatandaşlarımıza eşit şartlarda hizmet sunarak daha önce yaşanan ayrımcılıkları ortadan kaldırdık.
 
Kurum olarak verilen hizmetleri sadece kuruma gelerek almanın yanı sıra internet ortamında ve e-devlet üzerinden de hizmetlerimize erişilebilmesini sağladık. Bu itibarla kurumumuz yaklaşık 7 başlık altında 145 adet hizmeti e-devlet üzerinden sunmaktadır.
 
Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların toplam çalışanlar içindeki payını gösteren kayıt dışı çalışanların oranı, ülkemizde 2002 yılında %52,14 iken, kurum olarak kayıt dışı istihdamla mücadelemiz sonucu, kayıt dışı çalışanların oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,1 puan azalarak, 2020 yılı Ocak döneminde %31,0 olarak gerçekleşmiştir. Bu da 2002 yılından 2020 yılına gelindiğinde Kayıt dışı istihdamda yaklaşık olarak %21 puanlık bir azalma gözlenmiştir.
 
Genel Sağlık Sigortası yürütülmesi en zor kamu hizmetlerinin başında gelmektedir. Tüm dünyayı derinden etkileyen, adeta günlük yaşamı durma noktasına getiren COVID-19 salgını sürecinde Dünyanın önde gelen ülkeleri bile sağlık hizmetleri bakımından ciddi zorluklarla karşılaşıp, sağlık sistemleri iflas etme noktasına gelirken, sağlam temeller üzerine inşa edilen genel sağlık sigortası sistemimiz ve devletimizin yerinde uygulamaları sayesinde ülkemiz Dünyaya örnek teşkil edecek bir başarıya imza atmıştır.
 
Vatandaşlarımızın yapacağı gelir tespitleri sonucu, aile içinde kişi başı düşen aylık geliri asgari ücretin 1/3’ ünden (981,00 TL) az olanların primlerini (60/g-0 yani yeşil kartlıların) hazine tarafından karşılanmakta olup, aile içinde kişi başı düşen aylık geliri asgari ücretin 1/3’ ünden (981,00 TL) fazla olanlar ise 2020 yılı için 88,29 TL GSS primi ödeyerek her türlü sağlık hizmetinden yararlanmaları sağlanmıştır. Böylece Sosyal güvenlik reformu kapsamında hayata geçirilen Genel Sağlık Sigortası sayesinde ülke nüfusunun tamamı devlet güvencesi ile sağlık sigortası kapsamına alınmış ve sağlıktan faydalanma imkânına kavuşmuştur.
 
İl olarak yenilenen binamız ve 2 Sosyal Güvenlik Merkezimiz ile yurt genelinde 81 Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüz ve 583 Sosyal Güvenlik Merkezimiz, yerinden hizmet anlayışının gereği olarak vatandaşlarımızın her türlü taleplerini karşılamakta, sorunlarını yerinde çözmekte ve ihtiyaçlarına anında cevap vermektedir.
 
Kurumumuzca gerçekleştirilen bu başarılı çalışmaların mimarı olan İl Müdürlüğümüz değerli çalışanları ile yurt genelindeki değerli tüm çalışma arkadaşlarımıza özellikle salgın sürecindeki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile tüm Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarımız ile bütün vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyor saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. 

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler