Usta öğreticiler de taşeron yasasından yararlanmak istiyor

Türkiye Usta Öğreticileri Federasyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu’ndan Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticilerin de taşeron sistemine alınmasını istedi.

Türkiye’nin 81 ilinden gelerek Batman’da toplanan Usta Öğreticileri Federasyon Temsilcileri, Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticilerin de taşeron sistemine alınması için basın açıklamasında bulundular.

Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan ve taşeron yasasından yararlanmak isteyen usta öğreticileri, Batman Kültür Merkezi konferans salonunda toplanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çağrıda bulundu.

Türkiye Usta Öğreticileri Federasyon Temsilcileri konuyla ilgili yaptıkları basın açıklamasında, Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticilerin de taşeron yasasından yararlanması gerektiğini belirtti.

Türkiye Usta Öğreticileri Federasyonu adına basın açıklamasını okuyan Batman İl Koordinatörü Selman Yaman, “Bakan Jülide Sarıeroğlu, ‘taşeron sistemde eklemek istediğiniz veya öneriniz var mı?’ diye soruyor. Bugünden itibaren 3 gün istekleri dinleyeceklermiş. Bizler, yıllarca Halk Eğitim Merkezlerinde emek vermiş usta öğreticilerin de bu haktan ve bu kadrodan faydalanmasını istiyoruz. Eğer bugün taşeronlara kadro verilmişse onların yaptıkları işi bizde yıllardır yapıyoruz. 10 ile 20 yıl her türlü fedakârlıkla emek vermiş usta öğreticilerin de taşeron yasasından yararlanması gerekir. Buradan hükümet yetkililerine ve sayın Çalışma Bakanına bizleri de yasadan yararlandırmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler