Batman’da ‘Kadın kooperatifleri’ kuruluyor
Kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha etkin katılmalarını sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı koordinesinde yürütülen “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi” projesi kapsamında Batman’da yürütülecek çalışmalar, Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı.
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Eşi Ebru Şahin ile birlikte katılan Vali Şahin yanı sıra; İlçe Kaymakamları, Belediye Başkan Yardımcıları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, İl Tarım ve Orman Müdürü, Belediyenin ilgili birim müdürleri, ÇATOM ve ADEM yetkilileri ile STK’ların kadın yöneticileri de katıldı.
Vali Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, il merkez ve ilçelerinde kadın kooperatiflerinin kurulmasında rol oynayacak kurum ve kuruluşlar belirlenerek bu konuda yürütülecek çalışmalar görüşüldü.
Kadın kooperatiflerinin ağustos ayının başına kadar kurulması konusunda ilgililere talimat veren Vali Şahin, “Kooperatiflerin kurulması ile işimiz bitmeyecek, aynı zamanda bu kooperatiflerin aktif bir şekilde çalışmasını da sağlayacağız. Bu konuda kadınlarımıza gereken bütün desteği vereceğiz. İlimizde bulunan Aile Destek Merkezleri, ÇATOM’lar, Belediyenin Kadın ve Aile Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Merkezlerinde kadınlarımız çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Biz kadın emeğini buralarda zaten organize etmişiz. Valilik ve Belediyemizin destekleriyle bu kurumların hepsini devreye sokarak, başta ilçelerde ilçe Kaymakamlarımız, il merkezinde de il müdürlerimizin koordinasyonunda gerekli bütün çalışmalar yapılacaktır. Sanat sokağında satış noktaları oluşturuyoruz ve buraları da kadın kooperatiflerine satış noktası olarak tahsis edeceğiz. Kadınlarımız tarafından üretilen ürünlerin pazar sorunu olmayacak, çünkü biz bu konuda gerekli tüm destekleri sağlayacağız.” diye konuştu.
İlde kadın kooperatiflerinin kurulması, sürdürülebilirliğinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılmasıyla ilgili yürütülecek çalışmaların değerlendirildiği toplantı neticesinde; Batman merkezde 8 tane, ilçelerde de 5 tane olmak üzere ilde toplam 13 tane kadın kooperatifinin kurulması konusunda çalışmalara başlanacağı ifade edildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 02BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 03“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 04EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 05235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI
- 06TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 07ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 08BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 09BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 10BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 11BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 12YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 13“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”
- 14Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 15VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”




Henüz Yorum yok