Ekim ayı bilançosu açıklandı

Batman il genelinde; çok sayıda kayıp çocuk, çalıştırılan ve dilendirilen çocuk, dolandırıcılık ve uyuşturucu madde olaylarına ilişkin ilgililere işlem yapılırken, denetimlerde yaklaşık 13 bin TL'lik idari para cezasının uygulandığı açıklandı.

Batman İl Emniyet Müdürlüğü, özellikle okul çevrelerinde işlenen suçlara ve il genelinde meydana gelen çeşitli asayiş uygulamalarıyla ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

Suça sürüklenen 16 çocuk Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edildi

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Çeşitli sebeplerden kaynaklı suça sürüklenen veya suçtan mağdur olan 16 çocuğumuzun daha güvenli bir ortamda yaşayabilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Aileleri tarafından dilendirilen çocukların ailelerine toplamda 7 bin 106 TL ceza kesildi

Uygulama detaylarının anlatıldığı Emniyet açıklamasında, "İstismara açık bir şekilde sokaklarda, kavşaklarda çalıştırılan, dilendirilen çocuklarımızı korumak, çocukların bu şekilde çalıştırılmasına engel olmak amacıyla 38 çocuğumuzun ailelerine toplamda 7 bin 106 TL idari para cezası uygulanmıştır." bilgisi paylaşıldı.

Kayıp 236 çocuktan 235'i bulunarak ailelerine teslim edildi

Kayıp çocuklarla ilgili bilgilere de yer verilen Emniyet açıklamasında, "2020 Ekim ayı sonu itibariyle 236 kayıp çocuk için müracaatta bulunulmuş, kayıp durumda olan çocuklarımızdan 235'i bulunup ailesine teslim edilmiş olup bir kayıp çocuğumuzu arama çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir." ifadeleri yer aldı.

Çeşitli suçlara yönelik idari para cezaları verildi

Eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla Okul Mobil Ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, "Okul ve çevresinde şüphe arz eden 375 şahıs ve 31 araç sorgusu yapılmış; bir şahıs 'Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Bulundurmak' suçundan, bir şahıs 'Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık' suçundan, bir şahsın da 'Kayıp Şahıs' olarak arandığı anlaşılmıştır. 2 şahsa Kabahatler Kanuna aykırı davranmaktan 784 TL idari para cezası uygulanmış, 12 kişinin yoklama kaçağı olduğu tespit edilmiş, bir şahsın üzerinde de bir adet havalı tüfek ele geçirilmiş, şahsa gerekli işlemler yapılmış, 7 araca farklı maddelerden 4 bin 517 TL para cezası uygulanmıştır." denildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler