Sason Devlet Hastanesi hizmet vermeye hazırlanıyor
yapımına 2019 yılında başlanan 50 yatak kapasiteli yeni Sason Devlet Hastanesi tamamlandı. Hastanenin, 18 Aralık 2020 Cuma günü hasta kabulüne başlayacağı belirtildi.
Hastane, 16 bin metrekare kapalı alan üzerine 3 bin 850 metrekare oturum alanına sahip ve bir bloktan oluşuyor.
“Sağlıkta güven, hizmette konfor”
Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “Sağlıkta güven, hizmette konfor’ ilkesi çerçevesinde Sason halkına modern sağlık hizmeti sunmak için 2019 yılında inşaatına başlamış olduğumuz yeni Sason Devlet Hastanesini tamamlamış bulunmaktayız” dedi.
“Hastanemiz modern tıbbi donanıma sahip”
Açılacak olan yeni hastanenin 50 yatak kapasiteli olup, 16 poliklinik odasından oluştuğunu söyleyen Pamukçu, “Yeni hizmet binamızda 1 acil polikliniği, 14 acil müşahede yatağı, acil serviste 1 CPR odası, 1 Acil Müdahale Odası, 1 Kontaminasyon odası, 3 ameliyathane, 4 yataklı birinci seviye yoğun bakım servisi, 2 diş ünitesi, 3 doğumhane, 4 kuvözlü yeni doğan yoğun bakım, 5 yataklı diyaliz birimi, 2 yanık odası, 2 palyatif bakım odası, 1 işitme tarama kabinli oda, 1 sterilizasyon birimi, 1 atık ayrıştırma birimi ve yeterli kapasitede laboratuvar ve röntgen üniteleri ve 12 araçlı kapalı otopark alanı bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.
Pamukçu, “Modern tıbbı donanıma sahip olan sağlık tesisimizde acil muayene polikliniği, iç hastalıkları (dahiliye) polikliniği, çocuk hastalıkları polikliniği, aile hekimi uzmanı polikliniği, kadın doğum polikliniği, genel cerrahi polikliniği, anestezi polikliniği, ağız ve diş sağlığı polikliniği branşlarında sağlık hizmeti sunulacaktır.” dedi.
“Yeterli uzman kadro”
18 Aralık 2020 Perşembe günü hasta kabulüne başlanacağını belirten Pamukçu, “Yeni Sason Devlet Hastanemizde 4 uzman, 8 pratisyen hekim, 58 sağlık ve 60 destek personelinden oluşmak üzere toplam 130 personel görev yapacaktır. Yeni hastanede hasta kabulüne başlanmasıyla Sason halkına daha kaliteli ve modern bir hizmet imkânı da sağlamış olacağız. Yakın bir zamanda açılışı planlanan yeni hastanemizi bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor ve Sason halkına hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BORÇLU ESNAFA KREDİ MÜJDESİ
- 02VALİ CANALP “BATMAN’IN 100 YILLIK TRAFİĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 03ASANSÖRLERDE SIKI DENETİM
- 04VALİ CANALP “ZAFER RUHU GELECEĞE IŞIK TUTUYOR”
- 05YILMAZ “BATMAN HALKI NEDEN DAHA FAZLA ÖDÜYOR?”
- 06BATSO Başkanı Demir: “İhtiyaçları Gördük, Çözüm İçin Çalıştık”
- 0730 AĞUSTOS İÇİN TRAFİK DÜZENLEMESİ
- 08BATMAN’IN GÖKYÜZÜNE AÇILAN KAPISI 16 YILI DOLDURUYOR
- 09HAMZA OĞUZHAN, FERDİ KURT’UN EKİBİNE KATILDI
- 10VERGİ BORÇLARI İÇİN SON FIRSAT
- 11MISIRA ALTERNATİF ARANIYORDU: İKİ ÜRÜN ÖNE ÇIKIYOR
- 12DOĞTAP BATMAN İL BAŞKANLIĞI’NA SİNAN SARI ATANDI
- 13EĞİTİMDE YENİ DÖNEM HAZIRLIĞI
- 14GÜMÜŞ “CEZALANDIRAN DEĞİL, REHBERLİK EDEN SGK”
- 15MHP Batman İl Başkanlığına Çetin’le Devam Kararı




Henüz Yorum yok