"İNGİLİZCE SERBEST, KÜRTÇE YASAK!"

"İNGİLİZCE SERBEST, KÜRTÇE YASAK!"

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi kapsamında Meclis Genel Kurulu’nda konuştu.

Milletvekili Oduncu, DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi’nin 2025 bütçe görüşmeleri sırasında ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi’ sözünün İngilizce çevirisine izin verilirken, Kürtçesi Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından mikrofon kapatılarak engellendi. Milletvekili Oduncu, sona yaklaşan bütçe görüşmeleri boyunca 2025 yılı bütçesinin halkçı bir bütçe olmadığı eleştirilerini dile getirdiklerini belirterek, “Bu bütçe halkın değil; bu bütçe kadınların, gençlerin, çocukların, işçilerin, emeklilerin, emekçilerin, Kürtlerin, Alevilerin, tüm ötekileştirilmişlerin değil; halkın alın terini savaş baronlarına, faiz lobilerine ve iktidarın rant imparatorluğunu besleyen odakların bütçesidir. Her evde işsiz sayısı artarken bu bütçede işçiye çözüm olacak herhangi bir adım yok. Peki, ne var? Savaş, sermaye ve saray var.

Cumhurbaşkanlığına 2025 yılı merkezî yönetim bütçesinden 16 milyar 928 milyon 146 bin lira ödenek ayrıldı yani Cumhurbaşkanlığı 2025 yılında günde en az 2.800 asgari ücret harcayacak. İşçiye, emekliye, gence kaynak yok ve inansanız da inanmasanız da milyonlar sofrasına ekmek koyamıyorken bir kişi sarayda bu bütçeyle gününü gün edecek; bu hak değil, adalet hiç değil. Saraylarınız çoğaldı, halkın sofrası küçüldü. Milletin ekmeğiyle oynayanlar kendi lükslerinden vazgeçemiyorlar; koruma orduları, milyonluk araçlar başta olmak üzere israf tam gaz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler