
"Batman İl Yıllığı 2019" Tanıtıldı
Batman Valili tarafından düzenlenen '2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda valilikçe hazırlanan 'Batman İl Yıllığı 2019' adlı kitabı tanıtmak için toplantıda Batman Valisi Hulusi Şahin yaklaşık bir buçuk saatlik bir sunum yaptı.
"Batman İl Yıllığı 2019" adlı kitapta Batman tarihi ve ilin doğal yapısı, ilin konumu, eğitimi, ekonomisi ve sosyal yapısına kadar birçok konunun ele alındığı kitap Batmanlı Fotoğrafçı Orhan Kartal'ın çektiği fotoğraflarla desteklendi. Hazırlanan eser 270 sayfadan oluşmaktadır.
2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, bu kitabın hazırlanması bir fikir olarak oraya çıkmadığını kitabın başlangıcı brifingi güncellemek olduğunu söyledi.
"Başarı da başarısızlıkta sizin" diyerek başlayan Şahin, "Batman güzel bir şehirdir. Batman'a gelip de 'burası ne kadar güzelmiş' demeyen bir kişi bile görmedim. Batman şehirciliğiyle insanın medeni, güler yüzlü, konuk sever, hal ve tavırlarıyla temayüz etmiş bir şehirdir. Batman çevresine göre sivrilmiş bir şehirdi. Bu şehri yanlış hamlelerle kirletmeyelim. Eğer doğru hamleler yaparsak bu şehrin Gaziantep'ten aşağı olmayacağını düşünüyorum. Büyüklükte de gelişmede de sosyal ve kültürel hayata da nasıl Gaziantep kendi bölgesinde temayüz ettiyse Batman'da bu bölgede daha da iyiye gider. Ama kısır çekişmeleri bir tarafa bırakmamız lazım. Sen ben davasını ideolojik saçmalıkları bir tarafa bırakmamız lazım. İşimize odaklanmamız ve üretmemiz lazım. İşimize odaklanır üretirsek yolumuz açıktır." dedi.
Bu gün itibarıyla Batman'da bir yılını doldurduğunu hatırlatan Şahin, "İnşallah bu şehre katkımız olur. Eksiklilerimiz varsa da iyi niyetimizden şüphe etmeyin bilin ki bir yerlerde ya cehaletimizden ya da önümüze bir sıkıntı çıkmıştır. Yoksa şehrimizin her meselesiyle uğraşmak ve her meselesinde mesafe kat etmek bizim hep şiarımız olmuştur. Anız yakılmaması için çalıştık didindik bizden önce yapılanlar çok sağlam bir temel oluşturmuştu. Onun üzerine bizde bazı binalar inşa ettik. Diyarbakır valimizin Bismil kaymakamımızın herkesin çok büyük destekleri oldu. Ekim ayını güzel geçirdik. Anız kokusu çok fazla hissetmedik. Yapabildiğimiz kadar sorunları çözmek için gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Vali Şahin'in konuşmasının ardından program son buldu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 02KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 03İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 04SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 05KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 07BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 08NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 09BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 10MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 11MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 12TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 13KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
- 14ASENALAR FUTBOL TAKIMI KURULDU!
- 15OBJEKTİF GAZETESİ KUTLANIYOR
Henüz Yorum yok