“Barış taleplerimiz artarak devam edecek”
İnsan Hakları Derneği’nin 38. kuruluş yıldönümü vesilesiyle, İHD Batman şube binası bahçesinde basın açıklaması gerçekleştirildi.
İHD Batman Şubesince yapılan basın açıklamasına Batman Emek ve Demokrasi Platformu bünyesinde Petrol-İş, TMMOB, SES, BES, Eğitim-Sen ve DEM Parti il genel meclis üyeleri katıldı.
İnsan hak ve özgürlüklerini savunmaya devam ettiklerini belirten İHD Batman Şube Eşbaşkanı Av. Ahmet Şiray,”Kurulduğu günden bugüne İHD’nin yüzlerce üye ve yönetici de idari ve yargısal tacizlere maruz kaldı ve kalmaya devam etmekte. Tüm bu baskılar İHD’yi insan hak ve özgürlüklerini savunma kararlılığından alıkoymadı. İnsan Hakları Derneği, Türkiye’nin demokrasi ve insan hakları sorunu olduğunu ifade etmekte ve bu sorunun giderilmesine katkı sunmak için mücadelesini ısrarla, inatla ve umutla sürdürmektedir” dedi.
“İYİ Kİ İHD VAR”
İHD’nin mücadelesinin Türkiye’de insan hakları bilinci ve kültürünün oluşmasına önemli katkılar sunduğunu belirten Şiray, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu nedenle diyoruz ki, iyi ki İHD var. Demokrasiye giden yolun açılabilmesi için ifade özgürlüğünün mutlaka sağlanması gerekmektedir. Düşünceyi açıklama ve basın özgürlüğü sağlanmadan demokrasiye giden yolun açılması olası gözükmemektedir. Son dönemde örgütlenme, toplantı ve gösteri haklarına ilişkin yasaklamalar ve bu haklarını kullanmak isteyenlere yönelik ihlallerde maalesef artış devam etmektedir. İnsan hakları savunucularının İHD çatısı altındaki 38 yıllık mücadelesi insan onuruna dayanan özgürlük, eşitlik, adalet ve barış talebi ile artarak devam edecek ve Türkiye’nin insan haklarına dayalı demokratik bir rejime kavuşması mücadelesi ısrarla sürdürülecektir.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07Ziver Özdemir ile Röportaj
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BARO'DAN GIDA TOPTANCILARINA ZİYARET
- 02SYDV MÜTEVELLİ HEYET ÜYELİKLERİNE SEÇİM YAPILDI
- 03AK PARTİ’DEN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ CANPOLAT’A ZİYARET
- 04ÖZEL İDARE’DEN TEMİZLİĞE YOĞUN MESAİ
- 05TENİSİN KIZ VE ERKEK ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU
- 06TOKİ’NİN KÜÇÜK KIZLARI FİLENİN SULTANLARI OLDU
- 071,5 AYDA 7 BİN 335 TON ASFALT SERİMİ GERÇEKLEŞTİ
- 08“KENETLENDİKÇE DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ”
- 09GAP EYLEM PLANI TOPLANTISI YAPILDI
- 10937 ŞAHIS SORGULANDI
- 11İLAÇLAMA ÇALIŞMASI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
- 12GIDACILAR, NASIROĞLU’NU AĞIRLADI
- 13“AİLE HEKİMLERİ DOĞRUDAN TETKİK İSTEYEBİLECEK”
- 14Hayvanları tüfekle telef ettiler
- 15PWK, ROBOSKİ KATLİAMINI ANDI
Henüz Yorum yok