Batman'da haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları başladı

Batman’da özellikle yaz aylarında halkı rahatsız eden haşerelerle ilgili Batman Belediyesi ilaçlama çalışmalarını başlattı.

Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilaçlama çalışmalarını başlattı. Kanalizasyon ve mazgallardaki ilaçlama çalışmalarını sürdüren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, mevsimsel koşulları göz önünde bulundurarak çalışmaları arttırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, rahat bir yaz geçirilmesi için çalışmaların sıklaştırıldığını söyledi.

Aksoy, hayvancılığın yapıldığı çalışıldığı mahallelerde karasinek larvaları, diğer yerlerde ise sivrisinek larvalarının üreyeceği hayvan gübrelikleri, birikinti sular, çöp alanları ve sahası, İluh Deresi, Batman Çayı ile dere yataklarında ilaçlamaların aralıksız süreceğini belirtti.

Aksoy, ilaçların kalıcılık sürelerine bağlı olarak yıl boyunca devam edecek çalışmaların nisan ayı başlarında ergin karasinek, mayıs ayında da ergin sivrisineklere karşı ekip sayısı arttırılarak süreceğinin altını çizdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler