
Batman'da Tüm Otobüs Seferleri Durdu
Coronavirus tedbirleri kapsamında şehirlerarası otobüs seferlerine getirilen kısıtlamanın ardından dün itibarıyla Şehirler Arası Otobüs Terminali geçici süre ile kapatıldı.
Batman otobüs firma yöneticilerinden ve Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Batman Şube Başkanı Muhittin Altun, Coronavirus'e karşı otobüslere yapılan kısıtlamadan dolayı seferleri durdurma kararı aldıklarını belirtti.
"100 çalışanımızı evlerini gönderdik"
Altun, "Coronavirus hastalığından dolayı biz şehirlerarası otobüs firmaları etkilenmiş durumdayız. Alınan karar gereği Şu anda seferlerimizi yapamıyoruz. Devletimizin bizden istediği kaide ve kurallara uyuyoruz. Bize bağlı olarak çalışan 100 personelimizi çalışmadığımızdan dolayı evlerine gönderdik. Bu personellerimizin sigorta ve maaşları, bizim kiralarımız ve vadesi gelen senet ve vergi borçlarımız var." dedi
"300 bin senet ve 100 bin liradan fazla SGK prim ödemem var"
"Gelirimiz kesildi ama giderlerimiz ve ödenmelerimiz halen devam etmekte. Devletten ricamız bu süreçte personel SGK primlerinde bize muafiyet yapılmasını ve vergilerimizde bir kolaylık sağlanmasını istiyoruz. Şu anda 60'a yakın otobüs, terminalde -kontakları kapalı- çalışmamaktadır. Bu otobüsler birer milli gelirdir. Sadece bir firma olarak her ay 300 bin lira senet ödemem ve 100 bin liradan fazla SGK prim ödememiz var. Devletin bize destekte bulunmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
"Devletten bizler için bir fon oluşturmasını istiyoruz"
Bu süreçte belediyenin kendilerinden işyeri kiraları almamasını isteyen firma yetkilisi Ömer Akar, "Firmamızda çalışan 10 personelimiz var. Coronavirus tedbirlerinden dolayı işlerimiz tamamen durdu. Devletten bizler için bir fon oluşturmasını istiyoruz. Her ay ödememiz gereken otobüs bonoları var. Şu anda ödemelerimizi yapamıyoruz. Vadesi gelen çeklerimiz var karşılayamıyoruz. Coronavirus tedbirlerine ve kurallarına firma olarak riayet ettiğimiz gibi devlet de bize bir yol göstersin istiyoruz. Bu süreçte belediyenin kiralarımızı 3 ay erteleme yerine kiranın almamasını, silmesini istiyoruz." diye konuştu.
Bir diğer firma yetkilisi Muhittin Kaya, "Firma olarak mağdur olduğumuzu, buna rağmen halkın sağlığı için alınan kararlara saygı duyuyoruz. Firmamızda bin kişiye yakın personel çalışmaktadır. Şu anda herkes evinde, dışarı çıkamıyor. Sadece nöbetleşe olarak birer kişi olarak buraya geliyoruz. Şu anda 12 otobüsümüz Siirt'e bekliyor. Vatandaşlar Türkiye'nin her yerinden bizi arıyor, biz de vatandaşa her konuda elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Devletimizden şehirlerarası otobüs firmalarına bir destekte bulunmasını istiyoruz." Dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok