Batman il genel meclis başkanı seçildi

Batman İl Genel Meclis toplantı salonunda il genel meclis başkanlığı seçimi gerçekleştirildi. AK Parti grubundan Abdulvahap Akbaş tekrar aday olurken HDP grubundan ise Semra Güneş aday oldu.

Yapılan ilk tur gizli oylamada 11'er oy alan adaylar için yapılan ikinci tur oylamada da eşitlik bozulmayınca yasa gereği kura çekimine gidildi.

İl Genel Meclisi'nde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından Abdulvahap Akbaş tekrar İl Genel Meclis Başkanı olarak seçildi.

Başkan seçiminin ardından birinci ve ikinci başkan vekilliği seçimlerinde de kura çekimine gidildi. Birinci başkan vekilliğine AK Parti grubundan İsmet Çelik, ikinci başkan vekilliğine de AK Parti grubundan Hüseyin Yılmaz seçildi.

İl Genel Meclis Başkanlığı asil katip üyeliklerine HDP gururundan İhsan Direk, AK Parti grubundan Ömer Güzel 22'şer oy ile seçilirken yedek katip üyeliklerine ise HDP grubundan Mehmet Metin Yıldız ve AK parti grubundan İzzettin Taş da 22'şer oy ile seçildi.

Encümen üyelikleri için yapılan seçimlerde; HDP grubundan Ayhan Akın, AK Parti grubundan ise Kudbeddin Aslan ve Nezir Sonğur seçildi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler