Batman’da elektrik şebekesi yeraltına alınıyor

Batman’da elektrik şebekesi yeraltına alınıyor

Dicle Elektrik, Batman’da 5 mahalleden geçen yüksek gerilim hattının  yer altına alınması için 6 milyon liralık ek yatırım bütçesi ayırdı. Böylece şirketin 2020 yılında sadece Batman’daki yatırım bütçesi 112 milyon liraya ulaştı.
 
 
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Batman’ın Bayındırlık, Cudi, Çamlıtepe, Tılmerç ve Gültepe mahallelerinden geçerek Aydınkonak mahallesi ile merkeze bağlı bazı köyleri besleyen enerji şebekesini, 6 milyon liralık bir yatırım ile yeraltına alıyor.
 
 
Batman İl Müdürü Naci Obut, hazırladıkları projeyi 1.5 aylık bir süreçte tamamlamayı planladıklarını söyledi. Obut, 6 milyon liralık bu ek yatırım ile Batman’a 2020 yılında ayrılan 106 milyon liralık yatırım bütçesinin de 112 milyon liraya çıkarıldığını açıkladı.
 
 
Yük artışı sağlanacak
 
 
Sürekli gelişen ve büyüyen Batman’ın enerji ihtiyacını karşılamak için halen çok sayıda yatırım projesinin devam ettiğini de sözlerine ekleyen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Batman İl Müdürü Naci Obut, “Bu yatırım ile Aydınkonak ve merkeze bağlı çok sayıda köyü besleyen Fider-6 Silvan Hattını günün şartlarına uygun hale getriyoruz. Yeraltna alınacak 16 kilometre uzunluğundaki hat çevresinde halen birçok alışveriş merkezi, otel, hastane ve konut yapılmaktadır. Bunların faaliyete girmesiyle ortaya çıkacak olan enerji ihtiyacı 1.5 ayda tamamlamayı planladığımız bu yatırım ile giderilebilecektir” dedi.
 
 
Havayi hat kaldırılacak
 
İl Müdürü Obut, söz konusu yatırım ile havayi hattın tamamen kaldırılarak hem oluşabilecek tehlikelerin önüne geçileceğini, hem de görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılacağını belirtti. Obut,      ekim ayı ortasına kadar tamamlamayı planladıkları yeraltı şebekesi sayesinde bağlı köyleri merkezden tamamen ayırırken, hem merkez mahallelerine hem de bu köylere daha kaliteli ve kesintisiz enerji verebilececklerini kaydetti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler