BATMANLILAR BOĞAZ TURUNDA BULUŞTU

BATMANLI AİLELER BOĞAZ TYRYNDA

BADER'in  organize ettiği boğaz turunda Batmanlılar bir araya geldi.
 
 
Merkezi İstanbul Bağcılarda bulunan Batmanlılar Derneği (BADER) Başkanı tarafından organize edilen boğaz turu geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirdi. Bir çok Batmanlı ailesinin bir aray geldiği boğaz turunda, BADER Başkanı Mustafa Kaya yaptığı konuşmada şunları söyledi.
 
Kaya "İstanbul Üsküdar Belediyesi Valide Sultan gemisi ile bugün biz batman'ların boğaz turu etkinliğimize 457 Batmanlı hemşerimiz ile beraber güzel bir etkinlik yapmak nasip oldu Bağcılar ve Gaziosmanpaşa'dan otobüslerle insanlarımızı hemşirelerimizi taşımış olduk diğer ilçelerden tüm hemşerilerimiz kendi araçlarıyla programa katılım sağladılar Bahçelievler Belediye Başkanımız Sayın Doktor Hakan Bahadır Bey hem Çelenk göndermesi hem de telgraf göndermesiyle bizleri memnun etmiştir
Bu geziyi düzenlemekteki amacımız İstanbul'da ikamet eden Batmanlı tüm hemşehrilerimizi bir araya getirmektir birlik olmak en büyük gayemizdir muttat olarak her ay faaliyetlerimiz olacak ve bu faaliyetler çerçevesinde bir araya gelip bu metropol şehirde el ele Gönül gönüle vererek tüm sorunların üstesinden geleceğiz."  
 
Kaya konuşmasının devamında "Bu günden başlayarak İnşallah piknik programı için hazırlıklarımıza başlayacağız. İstanbul'daki tüm batmanlılar olarak 20 bin kişinin olacağı piknik şöleni Düzenleyeceğiz. Yenikapı etkinlik müracaatımızı aylar öncesinden yaptık.  
Bağcılar'da tanıtım günleri düzenleyeceğiz.  kadın kolumuz tanıtım günlerinde kermes düzenleyecekler. elde eden geliri üniversite öğrencilerimiz ve ihtiyaç sahibi fakir insanımız için kullanacağız.
Türkiye'nin her köşesinde torunları olan Seyit bilal'i anma programı düzenleyeceğiz. 
 Kapalı spor salonunda neşe içinde Batman gecesi düzenleyeceğiz.
İstanbul dışında başka şehirlere tarihi ve turistik yerlerini görmek için Batmanlı hemşerilerimize geziler düzenleyeceğiz.
İstanbul'un herhangi bir meydanında sanatçılarımız, davul, zurna, kemençe ve folklor ekibiyle Batman'a yakışır bir şekilde dünya Batman günü ilan edip kutlayacağız 
 
Önümüzdeki sene Batman'a en az 10 otobüsle Batman hasankeyf'e gezi düzenlemeyi düşünüyoruz.
Batman'daki yetim, öksüz çocuklarımızı İstanbul'da misafir ederek boğaz turu yaptırmak istiyoruz. 
 
Derneğimizin adına bir dergi çıkaracağız
 
Kıymetli Batmanlı hemşehrilerim
bir başka programda tekrar görüşmek dileğiyle sağ olun var olun Allah'a emanet olunuz" dedi. (Faruk Çiftçi)
 
 
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler