“BELGELERİNİZİ LÜTFEN AÇIKLAYIN”

”EKMEK BÜFESİ SAYISI 40’LARA VARDI”

Görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz’ın ‘Belediye Ekmek Fırını hurda fiyatına satılıyor’ iddialarını yanıtlayan Belediye Başkan yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, “Ortaya atılan iddiaları ispata davet ediyorum. İddialarınızı lütfen ama lütfen açıklayın. Ya siz yalancısınız, ya biz yalancıyız” dedi.
 
“BELGELERİNİZİ LÜTFEN AÇIKLAYIN”
 
Batman Belediye ekmek fırınında gazetecilerle bir araya gelen Belediye Başkan yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, ekmek fırını satışıyla ilgili iddialara cevap verdi. Önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Demir’in doğru söylemediğini belirten Göktaş, “Ben yapmış oldukları açıklamaları ispata davet ediyorum. Ekmek fabrikası satılıyor diyorlar. Bırakın satılmasını, biz kapasite artışına gidiyoruz. 15 gün önce ek personel görevlendirmişiz. Yeni makineler almışız. 2 binin üzerinde vatandaşımızın talebi var, onları değerlendirmeye almışız. Mehmet bey idari mahkemesine başvuruda bulunacakmış. Başvursun. Hukuksal hakkıdır, itiraz etmeyiz ama göreceğiz. Kamuya açıkladığınız ve belgeleriyle ortaya koyacağım dediğiniz iddialarınızı lütfen ama lütfen açıklayın. Rica ediyorum. Ya siz yalancısınız, ya biz yalancıyız” dedi.
 
“VİCDANLI BİR İNSAN BUNU YAPMAZ”
 
Ekmek fırını makinesinin bir parçası bozulması üzerine yeni parça gelene kadar, hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için dışarıdan ekmek aldıklarını belirten Göktaş, “Biz anlıyoruz ki bu arkadaşlarımız şöyle bir motivasyon geliştirmişler. Biz birşey söyleyelim, nasıl olsa bunun alıcısı var. Doğru yada yanlış birileri bunu sahiplenir. Çamur at izi kalsın, misali. Bizi defaatle yolsuzlukla suçluyorlar. Biz burada bir ekmek fırını varken ekmek üretmemişiz, dışarıdan ekmek satın alarak, oradan bir rant yaratmışız. 50 yaşına gelmiş, Batman’a belediye başkanlığı yapmış bir şahsiyete de, milletin gözünün içine baka baka yalan söylemesi yakışmıyor. Vicdanlı insanların yapabileceği şey değil bu” diye konuştu.
 
“TALEP KADAR EKMEK ÜRETİYORUZ”
 
Batman Belediye ekmek fırınında gazetecilerle bir araya gelen Belediye Başkan yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, günde yaklaşık 40 bin ekmek ürettiklerini belirtti. Belediyeye ait ekmek fabrikasında üretime devam ettiklerini kaydeden Göktaş, “Günde yaklaşık 40 bin adet ekmeği dün olduğu gibi, bugün de üretmekteyiz, yarın da üreteceğiz, hatta arttırarak üreteceğiz. Önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Demir bir açıklama yapmış, ‘Ekmek fabrikasının kapasitesi 75 bin ama Batman Belediyesi 75 bin ekmek üretmiyor’ demişti. Doğru ama ekmek fabrikasının kapasitesi 75 bin değil, 90 bindir. Doğru, biz 75 bin ekmek üretmiyoruz, çünkü öyle bir talep yok. Yani, Batman’dan bize gelen talep 40 bin veya 35 bin ise, biz ekonomik olarak, herhangi atıl bir ürün ortaya koymamak adına, talep kadar ekmek üretiyoruz. Halihazırda bir ihtiyaç olduğunda, ki deprem zamanında maalesef olmuştu. Biz buradaki üretimimizi 75 bin, 80 binlere kadar çıkardık. Hatta yetmedi, üzerine dışarıdan ekmek satın aldık” dedi.
 
“KAPATILACAK BİR TESİSE EKSTRADAN PARÇA ALINIR MI?”
 
Ekmek fabrikasıyla ilgili fizibilite yaptıklarını belirten Belediye Başkan yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, “Fizibilite çalışmalarında kendi makina mühendislerimiz, kendi personelimiz de bu çalışma gurubunun içerisinde yer aldı. Sonrasında, bazı üretim bandında yer alan alet ve edevatlarda fiziksel yıpranma, ekonomik ömürlerinin bittiğine dair bir rapor tutuldu. Dediler ki artık bu üretim bandıyla, bu sistemle siz istediğiniz bu üretimi yapamazsınız. Parçalarda bir arıza çıktı. Biz hemen, hem Batman merkezde hem de çevre illerde yer alan servislerimizi, bu işin ehli olduğuna inandığımız servisleri buraya çağırdık. Dediler ki bu makina bozulmuş, bu arka takımı ya yaptıracağız, ya da yenisini satın alacağız, dediler. Biz de ‘yenisini satın almak bize maliyetli olur, biz yaptıralım’ dedik. Servisler bize ‘5-6 aydan önce biz bu makineyi tamir size geri veremeyiz, bize en az beş ay lazım’ dediler. Düşünün, beş ay burada ekmek üretilmeyecekti. Bugün ekmek ihtiyacı olan 6 bin 300’ün üzerinde aile var. Faaliyette bulunan 2000’nin üzerinde vatandaşımız var. Biz de, bu 5 ay, 6 ay kaybedeceğimize yeni parça almaya karar verdik. Ayrıca dediler ki onarımın 1 milyon TL’nin üzerinde maliyeti var. Bu bozulan parçayı, ortalama 350-400 bin lira maliyetle alabiliriz. Dediler ki bunlar eski parça olduğu için bakım-onarım maliyeti daha yüksek. Dedim ki eğer bu fiyattan alabiliyorsanız 3 tane alın. Kıymetli ustalarımız, servislerimiz ‘bu üretim bandında en çok efor sarf eden mekanizma burası’ dediler. Kısa, orta ve uzun vadede bu yine bozulabilir’ dediler. Biz de dedik ki bakım-onarım maliyeti birebir nerdeyse üç tane alalım ve hemen aldık. Mehmet bey ‘ Müfteri değillerse göstersinler’ diyor. İşte bunlar da resmi belgeleri. Burada sadece bozulan parçaları aldığımızın belgeleri değil, bunlar aynı zamanda buradaki kapasite artışını sağlayabilmek için, bozulmayan parçaların da, yakın zamanda ekonomik ömrü bitecek olan tüm parçaların da, yenilerinin alındığına dair belgelerdir. Allah aşkına kapatılan bir yere ekstradan parça alınır mı? Bu, vicdana sığar mı? Sığmaz. Biz Batman Belediyesi olarak, kıymetli basın mensuplarımız başta olmak üzere eleştiriye açığız. Her zaman, ama her zaman eleştiriye açığız” diye konuştu.
 
 
”EKMEK BÜFESİ SAYISI 40’LARA VARDI”
 
Mahallelerde ekmek büfeleri koymaya devam ettiklerini belirten Göktaş “Toplam sayımız neredeyse 40’lara vardı. Bazı mahallelerimizde 2 tane, bazı mahallelerimizde 3 tane. Ama sayın Valimizin net ve kesin talimatı var, her mahalleye önümüzdeki iki ay içerisinde biz bu büfelerimizi koymaya devam edeceğiz. Talebe göre büfe sayılarını arttırmaya devam ediyoruz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler