BESOB'TAN YÜKSEK FATURALARA TEPKİ

BESOB Başkanı Kaplan "Esnaf Kepenk Kapatma Sınırında"

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, ödemelerini yapmakta zorlanan bir çok esnaf ve sanatkarın işyerini kapatmak durumu ile karşı karşıya kaldığını söyledi.
 
BESOB Başkanı SalihKaplan, “Yaklaşık 1,5 yıldır yaşadığımız pandemi sürecinde ayakta kalabilme mücadelesini veren esnaf ve sanatkarların son döneminde elektrik faturalarındaki artış adeta şok etkisi yaratmıştır. En zor süreçlerde bile vergisini ödeyen ve sağlamış olduğu istihdam alanları ile ülke ekonomisine ve işsizlik  ile mücadele seferberliğine en önemli katkıyı veren kesim esnaf ve sanatkarlar kesimi olduğu unutulmamalıdır. Salgınla mücadele kapsamında alınan bütün kamusal tedbirlerde direk olarak etkilenen ve ciddi gelir kaybına uğrayan esnaf ve sanatkarların, ticaretten kaynaklı ödemeleri yapmakta zorlandığı bir dönemde,  gider maliyetlerinin orantısız bir şekilde artmasından dolayı zor durumda kalmıştır.             
 
Ödemelerini yapmakta zorlanan bir çok esnaf ve sanatkar işyerini kapatmak durumu ile karşı karşıya kalmıştır. Kapanacak her işletmenin ülke ekonomisinin hanesine eksi işsizlik hanesine artı olarak yazılacağı gerçeğinin göz ardı edilmemelidir. Bu anlamda başta DEDAŞ olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarımızın, esnaf ve sanatkarlara böyle bir bakış açısı ile yaklaşım göstererek destek vermeleri gerekir. Özellikle yaşamın her alanında ihtiyaç duyulan elektriğin temel bir hak olduğu gözeterek elektrik fiyatlarında indirime gidilmelidir.  Ayrıca pandemi döneminde esnafın durumu da dikkate alınarak ticarethane-mesken fiyatlandırılması ayrımı terk edilmelidir. dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler