‘BEYAZ YAKALILAR İSTİHDAM PROJESİ’ PROTOKOLÜ İMZALANDI
‘BEYAZ YAKALILAR İSTİHDAM PROJESİ’ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Batman Valiliği himayesinde Batman Üniversitesi, İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, BATSO ve Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği işbirliği ile hayata geçirilen ‘Beyaz Yakalılar İstihdam Projesi’ protokol imza ve sertifika töreni Vali Ekrem Canalp’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans salonunda düzenlenen törene; Vali Ekrem Canalp’in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve kursiyerler katıldı.
Açılış konuşmaların ardından bir selamlama konuşması yapan Vali Canalp; yüksek katma değerli üretim yapan sektörlerin ekonomiye çok daha fazla refah sağladığını, ancak istihdamının çok düşük olduğunu ifade ederek, bundan dolayı meslek seçimi yaparken bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
Kadınların çalışma hayatına katılmasının önemine vurgu yapan Vali Canalp, ülkemizde yapılan tüm iyileştirmelere rağmen kadın istihdamın yeterli olamadığını vurgulayarak, “Eğer bundan 20, 30 yıl önce üniversitenin son sınıfında bir kız öğrenci olsaydınız sizin önünüzdeki meslek seçimi çok dar olacaktı. Ama bugün farklı. Bugün kadınlarımızın da artık ekonominin her alanında kendilerini ifade edebilecekleri alanların olduğunu da memnuniyetle görebiliyoruz” diye konuştu.
Salondaki gençlere hitap eden Vali Canalp “Değerli gençler hayatınız boyunca vereceğiniz en önemli üç karardan kanaatimce birincisi kiminle evleneceğinize ilişkin vereceğiniz karardır. Bu sizin hayatınızın geri kalanında ne kadar mutlu olacağınızı etkiler. Hayatınızın geri kalanında işinizde ne kadar başarılı olacağınızı da etkiler. Dolayısıyla değerli gençler eş seçimi hayatınız boyunca vereceğiniz en önemli üç karardan bir tanesidir. Bunun dışında vereceğiniz en önemli karar ne zaman emekli olacağınıza ilişkin vermiş olduğunuz karardır. Çünkü emekli olduktan sonra da hayat paradigmanız bir den bire değişecektir. Her şey farklılaşacaktır dünyaya bakış açınız bile farklılaşacaktır. Hayatınız boyunca vereceğiniz en önemli üçüncü karar ise iş seçimi ile ilgili hayatınızda hangi işi yapacağınıza vermiş olduğunuz karardır. Bu karardan yine aynı şekilde hayattaki paradigmanızı temelden değiştirecektir. Yürümüş olduğunuz yolu ne şekilde yürüyeceğinizi kararlaştıracaktır” dedi.
Bu projenin bir tarafta iş arayanları öbür tarafından da iş arayanlara imkân sunmaya çalışan insanları bir araya getirmiş olmasından dolayı son derece kıymetli ve son derece anlamlı olduğunu vurgulayan Vali Canalp, projenin hayata geçirilmesinde katkısı ve emeği bulunan herkese teşekkür etti.
İmzalana protokolün ardından, proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan gençlere sertifikaları verilmesi ile program sona erdi.

Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0218 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 03“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 04YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 05KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 06BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 07MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 08EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 09OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 10PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU
- 11YAYA ÜST GEÇİDİ GÜÇLENDİRİLİYOR
- 12HABİZBİNİ DERNEĞİ PROJELERİNİ AÇIKLADI
- 13YENİDEN REFAH BATMAN İL TEŞKİLATI BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 14PLASTİK POŞET DENETİMİ: 251 BİN TL CEZA
- 15AFRİN’DE ÇADIRLAR BU YARDIMLA ISINDI




Henüz Yorum yok