‘BEYAZ YAKALILAR İSTİHDAM PROJESİ’ PROTOKOLÜ İMZALANDI

‘BEYAZ YAKALILAR İSTİHDAM PROJESİ’ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Batman Valiliği himayesinde Batman Üniversitesi, İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, BATSO ve Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği işbirliği ile hayata geçirilen ‘Beyaz Yakalılar İstihdam Projesi’ protokol imza ve sertifika töreni Vali Ekrem Canalp’ın katılımı ile gerçekleştirildi.
 
 
Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans salonunda düzenlenen törene; Vali Ekrem Canalp’in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve kursiyerler katıldı.
Açılış konuşmaların ardından bir selamlama konuşması yapan Vali Canalp; yüksek katma değerli üretim yapan sektörlerin ekonomiye çok daha fazla refah sağladığını, ancak istihdamının çok düşük olduğunu ifade ederek, bundan dolayı meslek seçimi yaparken bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
 
Kadınların çalışma hayatına katılmasının önemine vurgu yapan Vali Canalp, ülkemizde yapılan tüm iyileştirmelere rağmen kadın istihdamın yeterli olamadığını vurgulayarak, “Eğer bundan 20, 30 yıl önce üniversitenin son sınıfında bir kız öğrenci olsaydınız sizin önünüzdeki meslek seçimi çok dar olacaktı. Ama bugün farklı. Bugün kadınlarımızın da artık ekonominin her alanında kendilerini ifade edebilecekleri alanların olduğunu da memnuniyetle görebiliyoruz” diye konuştu.
 
 
Salondaki gençlere hitap eden Vali Canalp “Değerli gençler hayatınız boyunca vereceğiniz en önemli üç karardan kanaatimce birincisi kiminle evleneceğinize ilişkin vereceğiniz karardır. Bu sizin hayatınızın geri kalanında ne kadar mutlu olacağınızı etkiler. Hayatınızın geri kalanında işinizde ne kadar başarılı olacağınızı da etkiler. Dolayısıyla değerli gençler eş seçimi hayatınız boyunca vereceğiniz en önemli üç karardan bir tanesidir. Bunun dışında vereceğiniz en önemli karar ne zaman emekli olacağınıza ilişkin vermiş olduğunuz karardır. Çünkü emekli olduktan sonra da hayat paradigmanız bir den bire değişecektir. Her şey farklılaşacaktır dünyaya bakış açınız bile farklılaşacaktır. Hayatınız boyunca vereceğiniz en önemli üçüncü karar ise iş seçimi ile ilgili hayatınızda hangi işi yapacağınıza vermiş olduğunuz karardır. Bu karardan yine aynı şekilde hayattaki paradigmanızı temelden değiştirecektir. Yürümüş olduğunuz yolu ne şekilde yürüyeceğinizi kararlaştıracaktır” dedi.
 
Bu projenin bir tarafta iş arayanları öbür tarafından da iş arayanlara imkân sunmaya çalışan insanları bir araya getirmiş olmasından dolayı son derece kıymetli ve son derece anlamlı olduğunu vurgulayan Vali Canalp, projenin hayata geçirilmesinde katkısı ve emeği bulunan herkese teşekkür etti.
 
İmzalana protokolün ardından, proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan gençlere sertifikaları verilmesi ile program sona erdi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler