
ÇEVRECİ OKULLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
ÇEVRECİ OKULLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile TAP’ın (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi) birlikte başlattığı geleneksel okullar arası ’Atık pil toplama’ yarışmasında dereceye giren okullar belli oldu. Bir yıl boyunca devam eden kampanyada en fazla pil toplayan okul Gültepe Anadolu Lisesi olurken, Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ikinci ve Kültür İlkokulu ise üçüncü oldu.
Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla Batman Belediyesi’nin, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile birlikte 1 Ekim 2018 tarihinde başlattıkları geleneksel okullar arası ’Atık pil toplama’ yarışması 30 Nisan 2019 tarihinde sona ermişti.
Çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılmasını amaçlayan kampanyada ilkokul, ortaokul ve liseler yarıştı. Kampanya süresi içinde 1.270 kilogram atık pil toplayan Gültepe Anadolu Lisesi birinci olurken, 112 kilogram atık pil toplayan Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ikinci ve 91.5 kilogram atık pil toplayan Kültür İlkokulu da üçüncü oldu.
Yarışmada birinci olan Gültepe Anadolu Lisesi’ne ödül olarak, Masa Tenisi masası, raket, file, masa tenis topu hediye edilirken, ikinci olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3 Adet Basket topu, 3 Adet Futbol topu, 3 Adet Voleybol topu, 2 Adet Kaleci eldiveni, pompa, ve 12 adet antrenman yeleği, atlama ipi, kronometre, düdük ve badminton raketlerinden oluşan Spor setinin, üçüncü olan Kültür İlkokulu ise 7 adet Satranç takımı ve Satranç eğitim panosunun sahibi oldu.

Dereceye giren okullara ödülleri Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından verildi. Belediye Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğünce yürütülen kampanya kapsamında okullarda toplanan 2.726 kilogram atık pilin, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesine gönderilerek bertarafı sağlanacaktır.
Etiketler : #Batmanbelediyesi okullara ödül verdi,
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok