
Elektrik kesintileri nedeniyle çiftçinin ekinleri kurudu
BATMAN /2016-07-22 12:27:25
Batman merkeze bağlı Yeniköy (Sêgırka) köyü sakinleri, yıllarca tarım ve seracılıkla geçimlerini sağlıyor. Köylüler Mart ayı sonunda seralarına salatalık ektiler ancak köyde elektriklerin kesilmesinden dolayı susuz kalan ekinleri kurudu.
Yaklaşık 300 hanesi olan ve 4 bin civarı nüfusa sahip köyün sakinleri, geçimlerini tarım ve kısmen hayvancılıkla sağlıyor. Seracılık yapan kimi köy sakinleri, 2 ay daha verim almayı bekledikleri salatalıklarının köye elektrik verilmediği için susuzluktan kuruduğunu belirttiler.
Seracılık işi yapan köylülerden Eyüp Tekin, "Mart ayı sonu itibarıyla serada salatalık ekimine başladık. Bir kaç gün öncesine kadar da yetiştirdiğimiz salatalıkları satıyorduk. Normalde en az 2 ay daha bu salatalıklardan verim alacaktık. Ancak köyümüzün elektriğini kestiklerinden dolayı geneli kurudu. Su dinamomuz elektrikle çalışıyordu. İki günde bir salatalıklarımızı suluyorduk. Elektrikli dinamo takanların ekinleri kurudu. Günlerce susuz kaldıklarından dolayı benimde seramda bulunan salatalıklarım kurudu. Üç günde bir yaklaşık 20 çuval salatalık toplayıp satıyorduk. Ancak tüm ekinlerim kurudu." dedi.
Seçim öncesi vekillerin her türlü vaatte bulunduklarını ifade eden Tekin, "Bir yetkilinin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Seçimler öncesi milletvekillerimiz her gün gelip oy istiyorlar. Türlü türlü vaatler veriyorlar. Ama seçim sonrası başımız sıkıştığında hiçbir milletvekilinin desteğini görmüyoruz. Yeniköy ve Zorköy 600 hanedir. Yaklaşık bin 500 seçmeni var. Bir seçilmiş gelip de durumumuzu sormuyor. Seçilmişlerin durumu zor günde beli oluyor. Bu köyler sahipsiz, sahip çıkan yok." Diyerek sitemde bulundu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok