ERHAN "Din görevlileri kutsal bir görev ifa etmektedir"

Müftü Turgut Erhan ‘Din görevlileri kutsal bir görev ifa etmektedir’

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cami ve mescitlere olan ilgiyi artırmak, zihinlere mabet fikrini yerleştirmek maksadıyla, 1986 yılından beri her yıl Ekim ayının ilk haftasını “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutluyor.
 
Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl ki temasının "Vefa" olarak belirlendiğini belirten Müftü Turgut Erhan, “Camiler, müminlerin günde beş vakit ziyaret edip orada hayat buldukları mekânlardır. Camiler, ibadet yerleri olmanın yanında, eğitim ve öğretimin yapıldığı birer ilim ve irfan mekânlarıdır. Okunan hutbeler, yapılan vaaz ve nasihatler ile her yaştan insana dini bilgiler öğretilir, kalplere Allah, Peygamber, vatan ve millet sevgisi yerleştirilir.
Camiler, dil, renk, ırk ve kültür farkı gözetilmeksizin çocuk, genç ve yaşlıyı aynı safta buluşturan ve tevhid inancı etrafında toplayan; birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesini sağlayan, kutsal mekânlardır. Cami ve Kur’an Kurslarımızda görev yapan din görevlilerimiz, kutsal bir görev ifa etmektedirler. Din hizmetlerinin yanında sosyal hayatın her safhasında halkımızın hizmetinde bulunmaktadırlar. Dolayısıyla din görevlilerimiz toplumda saygın bir yere sahiptirler.
 
Bu vesileyle; Cami ve Din Görevlileri haftası ve bu haftada yapılacak faaliyetlerin tüm İslam âleminin huzur ve barışına birlik ve kardeşliğine, sağlık ve sıhhatine katkı sağlamasını, temenni ediyor; değerli din görevlilerini fedakârane hizmetlerinden dolayı tebrik ediyor, ahirete intikal edenlere ise Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca camilerimizin yapımında emeği geçen hayırseverlerden ahirete intikal edenlere Cenâb-ı Hak’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlık ve afiyetler niyaz ediyorum” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler