GASTRONOMİ FESTİVALINA REKOR KATILIM

Gastronomi Festivaline yoğun ilgi

7 Bölge ve 81 ilden geleneksel lezzetleri bir araya getiren ve bir hafta süren Gastronomi ve Kültür Sanat Festivaline 300 binin üzerinde kişi katılım sağladı.
 
 
300 BİNİ AŞAN REKOR KATILIM…
 
Bu yıl ilki düzenlenen Gastronomi ve Kültür Sanat Festivalinde her bölgeden yedi şehrin lezzet ve el sanatları Batman’da buluşturuldu. Bir hafta süren ve günde ortalama 50 bin kişinin katılım sağladığı festivalde 300 binin üzerinde vatandaş etkinliği ziyaret etti. Festival süresince her gün farklı bir bölgenin yöresel yemeği ile Batman ve ilçelerine ait yerel lezzetler ziyaretçilere ücretsiz ikram edildi. Batman’ın çok özel sokak lezzetleri ve yaklaşık 130 stant fuar alanında yer aldığını söyleyen Batman Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, “Tüm ilçelerimizde başlattığımız bir gastronomi kültür sanat festivali başlatmıştık. Her 5 ilçemizde tamamladık Batman’da bu hafta bunun finalini yapmak istedik. İlk gün dünyaca ünlü şefimiz Ebru Baybara Demir geldi buraya bütün bölgelerimizden yöresel coğrafi işaretli ürünlerimizle bize bir aş bir çorba pişirdi ve vatandaşlarımıza çorbaları dağıttık” dedi.
 
 
50 BİN HEDİYE ÇEKİ DAĞITILDI…
 
Festival sürecince 7 gün boyunca Batman ve ilçelerin lezzetlerini ücretsiz vatandaşlara dağıtıldığını aktaran Gürbüz, “7 gün boyunca hem diğer bölgelerimizin hem Batmanımızın ve ilçelerimizin lezzetlerini vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ikram ettik. Her gün bir bölgenin bir ilçenin lezzetini birleştirip burada vatandaşlarımıza sunduk. Gün içerisinde stantlarımızda yine gelen vatandaşlarımıza ikramlarımız oluyor. Şöyle bir güzelliğimiz oldu. Çocuklarımızı unutmadık. Onlara bir çocuk sokağı oluşturduk. Orada gün boyunca onlara yönelik etiklik devam ediyor. Valimizin öğrencilere bir hediyesi oldu kitap fuarında olduğu gibi her biri 50 TL değerinde, 2 milyon 500 değerinde 50 bin adet hediye çeki çocuklarımıza dağıtık. Bu çocuklar alanımıza geldiği zaman istedik ki hem bizim hem de şehir dışından gelen misafirlerimizin yöresel lezzetlerini tadabilsinler” şeklinde konuştu.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler