
Gazetecileri buluşturan etkinlik
Gazetecileri buluşturan etkinlik
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Batman İl Temsilciliği ve Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Batman Öğretmenevi’nde bir etkinlik düzenlendi.
Etkinliğe Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, kentteki basın dernekleri ve cemiyet başkanları ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Gecede ayrıca, ‘Yılın Başarılı Gazeteci Ödülleri’ yarışması kapsamında ödül alan gazetecilerin isimleri açıklandı.
MESLEKLERİMİZ BENZİYOR
Günün anlam ve önemine binaen Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç yaptığı konuşmasında, “Sokakta haber peşinde koşan, yağmur, yaz-kış demeden insanlara haber ulaştırayım diye bir çaba içerisinde bulunan kıymetli basın mensuplarının, köşe yazarlarımız ve imtiyaz sahiplerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum. Haber alma ve haber verme konusundaki hak ve hukukunuz inşallah bir ömür boyu devam eder. Mesleğimizi de sizinkiyle biraz bağdaştırıyorum. Birlikte çalıştığımız süre içerisinde haberler çok doğru bir şekilde, adaletli ve tarafsız bir şekilde inşallah Batman halkının tamamına ulaşacak şekilde haberleştirmeye ve koşturmaya devam ederiz” dedi.
3 AYDA 3 MİLYON TL CEZA KESİLDİ
Batman’da uyuşturucu kullanımının Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu ifade eden Emniyet Müdürü Kıraç, “Ben zaman zaman bazı yerleri, mahalleleri dolaşıyorum, ama uyuşturucu kullanan gençlere inanın rastlamıyorum. Biz zaten narkotik birimini destek ve takviye ettik. Gereken her türlü mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi. Trafik konusuna da değinen Kıraç, “İnşallah yayalar da sürücüler de trafik kurallarına riayet etme konusunda zamanla alışacaklardır. Bu konuda çalışmalarımız ve denetimlerimiz devam ediyor. Mesela çevreyolunda yapılan denetimlerde 3 ayda 3 milyon TL trafik cezası kesildi. Bu konuya hassasiyet gösteriyoruz. Şu da bilinmelidir ki, sağlıklı bir trafik akışının olması için sürücülerin yanı sıra yayaların da kurallara riayet etmesi gerekir” diye konuştu.
‘VERİLEN HAKLAR YILLAR İÇİNDE GERİ ALINDI’
Programda bir konuşma yapan Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Ercan Arslan, basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. 10 Ocak tarihinin gazeteciler için anlamlı bir gün olduğunu belirten Arslan, “Her ne kadar, 10 Ocak 1961’de kabul edilen 212 sayılı yasa ile gazetecilere verilen haklar yıllar içinde geri alınmış ve hatta yok edilmiş olsa da geleneksel olarak kutlana gelen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğinin sorunlarının tartışıldığı ve bir araya gelerek kutlamaların yapıldığı bir gün olması nedeniyle anlamlıdır. Bu vesileyle tüm üyelerimizin ve meslektaşlarımızın geleneksel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılarının devamını diler, saygılar sunarım” şeklinde konuştu.
ÖDÜL TÖRENİ MART’TA YAPILACAK
Batman’da ilki düzenlenen ‘Yılın Başarılı Gazeteci Ödülleri’ yarışmasında ödül almaya hak kazanan gazetecilerin isimlerini de Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç basın mensupları ile paylaştı. Mart ayında Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’in de katılım sağlayacağı yarışmanın ödül töreninde ödül almaya hak kazanan gazetecilerin isimleri ise şu şekilde açıklandı; Röportaj Dalında Murat Ezgin “Tribün liderliğinden stadyum mimarlığına”, Haber Dalında İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Osman Arslan-Hüseyin Sakar “ Çöpten çıkan mutluluk”, Spor Dalında AA Muhabiri Selman Tur “ Tütün tarlasından dünya 5’inciliğine”, Yaşam Kategorisinde TRT Muhabiri Mehmet Şirin Yılmaz “ 80 yıldır aynı yastığı paylaşıyorlar”, Fotoğraf Dalında AA Muhabiri Muhyeddin Beyca “ Köyde tatil yapıp havuzda serinliyorlar”, Mansiyon Dalında İlke Haber Ajansı (İLKHA) Muhabiri Tarhan İrtem. Ayrıca Fox TV sunucu İsmail Küçükkaya, NTV sunucusu Seda Öğretir ve Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, ulusal medya kapsamında ödüle layık görülen isimler oldu. Pasta kesiminin ardından program son buldu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok